強烈譴責將軍澳名校校長語言暴力行為促連登仔嚴厲執法

154 回覆
252 Like 0 Dislike

姓名:邱X雄
學校:仁X醫院王X湘中學
公職:校長,新界校X會主席

邱X雄帶領的新界校X會對近日示威活動發表強烈譴責並表明不認同

【橙訊】經過示威者凌晨一輪衝擊後,立法會示威區鐵馬亂疊如山,遍地垃圾。新界校長會發表聲明,指《基本法》保障市民遊行、示威的權利,惟有人故意破壞秩序,煽動群眾,企圖造成混亂,該會堅決反對此等惡劣行為,並強烈譴責任何形式的暴力,並促請警方嚴厲執法。

該會表示,相信香港市民都是守法,並尊重市民上街遊行,以和平的方式表達意見。遊行過程和平有序,向世界展示香港確有言論自由。

該會又批評,有一小撮滋事份子,沒聽從警方勸籲,更出現暴力行為,導致有警員和記者受傷,令事件蒙污,對此表示極度遺憾。

相關網址:http://www.orangenews.hk/news/system/2019/06/10/010118708.shtml

另外邱X雄經學校內聯網向家長學生以學生成績發表威脅學生回校的言論

希望各位連登仔及校友一齊關心事態發展!
蚯蚓雄
推一推
屌佢老母王華湘中學校長蚯蚓雄
垃撚圾蚯蚓雄,奶共就叻,學校政策就搞撚到on99咁
屌你老母
呢條柒頭已經奶共咗好多年 不意外
利申: 當年雨革係學校講幾句都比佢屌
仲要係早會屌尻全校
再推
名校?
今晚開始就係名校
你間學校不嬲垃圾,個校長紅到仆街

利申:識人讀呢間中學
高調宣揚自己用左華為
有冇當時人可以分享多啲
屌佢老母
利申: 中學讀呢間
當年有學生罷課坐操場,第二日個校長就上台屌晒鬼
如果有同學仔想分享近日事態又冇連登帳號歡迎direct本人代為轉發!
ig:wws_noextradition
聽日一齊打27060477?
咦呢間垃圾奶共學校嚟
成日自稱band1但實際band2黎
又成日奶共 唱紅歌 請梁振英同林奠黎周年典禮 最近又上埋咩一帶一路演講比賽
真係唔想同人地講自己係讀過呢間中學
打去有咩講?大家有冇野想問?
打壓學生言論自由可恥!要求教畜邱X雄及相關老師立即向相關學生公開道歉!

不道歉,不罷休!
全日響不停
呢個校長出名唔見人,以前做副校已經無咩存在感
做左校長又無咩點見佢做野,
聽在校生講成日都唔見佢係學校出現
到底係出左去應酬定唔洗做真係唔知
咁就月月十幾萬,爽到呢
依家啲副校仲大權過佢咁,校內事都係副校出面
學校內部權力鬥爭又唔理,好老師都走得既就走
除左打壓學生自由、唔理學生投訴之外
學校將啲學生以成績分階級,成績好就有特權咁
成績差就連興趣、課外活動都冇資格參加咁

利申:陳年舊生
有冇師兄弟姐妹分享下其他趣聞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞