[POE] Path of exile - 2.6 Legacy league & 3.0 Expansion

910 回覆
10 Like 1 Dislike

終於100 BHC

終於100 BHC

巴打仲未入礦洞2樓搵個比人鎖住既人

少左一點skill point

終於100 BHC

諗起巴哈個薩雷冇一次練高過90都當自己神手

終於100 BHC

我都係hc 新手咋...隻人岩岩先85
果d咩atziri 都唔敢打
shaper 睇樓上講起碼死50次更加唔敢掂
岩岩先做完merciless 個lab
好痛苦但係好刺激

終於100 BHC

我都係hc 新手咋...隻人岩岩先85
果d咩atziri 都唔敢打
shaper 睇樓上講起碼死50次更加唔敢掂
岩岩先做完merciless 個lab
好痛苦但係好刺激

死多幾次就識玩
岩岩玩hc個陣都好淆打uber lab
而家過完無情升到75lv拿拿聲打uber lab拎昇華
shaper都係今季用電爪先打贏
但都打到手震 要logout左2次先打贏
唔係幾撚明, 點解而家新加波分流,一直維持百幾PING,

冇佐以前40PING既快感
係巴哈你識上國際服FORUM抄下野已經係神級
是但係POE WIKI COPY幾條式 自己代個數 就已經可以屌哂所有人
新人準備由台服轉國際服留名
新手玩台服 想問下依家 野蠻人 玩熔打仲行唔行得通

玩到

玩到

基本上 係咪全轉火 同 必中 係咪最好點

玩到

唔係好知如果要偏坦要點樣點天賦 除左大粒果啲 例如 閃避轉做甲 之外
台服電爪靈投最近轉刀鋒
夾埋玩過三個league
第一次玩到咁後輕鬆T15
17EX準備收埋最後個9挑戰拎埋對翼
第一次過T15 第一次農6key uber
可惜我只係識抄build
拋磚引玉
大家打算咩build拓荒
諗緊震地/火圈(圖騰)/其他以裸奔頭為主嘅build
台服電爪靈投最近轉刀鋒
夾埋玩過三個league
第一次玩到咁後輕鬆T15
17EX準備收埋最後個9挑戰拎埋對翼
第一次過T15 第一次農6key uber
可惜我只係識抄build
拋磚引玉
大家打算咩build拓荒
諗緊震地/火圈(圖騰)/其他以裸奔頭為主嘅build

Self cast flameblast 其實直踩到 Shaper 都得
咁仲算唔算拓荒

玩到

唔係好知如果要偏坦要點樣點天賦 除左大粒果啲 例如 閃避轉做甲 之外

不外乎高血高甲避免俾人秒
然後用即時/加速吸血之類回滿
有額外傷害避免(block 之類)就當bonus

玩到

不外乎高血高甲避免俾人秒
然後用即時/加速吸血之類回滿
有額外傷害避免(block 之類)就當bonus

依家因為點錯雙手錘既天賦 無可奈何之下用緊果把唔會暴擊 兩倍物攻既雙手錘 我應該換咩武器好 或者有無雙手錘係岩熔打
用kingor雙手鎚 點avatar 、overload
或者用火斧 點必中
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

等睇MATHIL表演啦

glacial hammer唔知splash幾遠 如果范圍OK既話 應該玩得過
100% convert to elemental damage + overload + cold pen
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

EK就唔講啦 得一條PROJECTILE唔可以算係AOE
記住佢本身正面係10條PROJECTILE
除非全轉火玩擴散
冰沖唔洗串高投並冇解決問題
一黎打小怪唔差在果D傷害 二黎打多血王肯定會換走高投
所以差別不大
至於HAMMER
想搞笑可以玩
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

等睇MATHIL表演啦

glacial hammer唔知splash幾遠 如果范圍OK既話 應該玩得過
100% convert to elemental damage + overload + cold pen

SPLASH幾遠都冇用
有地震比你用
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

除非全轉火玩擴散
所以差別不大
至於HAMMER
想搞笑可以玩

ek 多10把nova咁噴 屌 ek從來都無清怪既問題 最多都係唔夠投速 飛得唔夠遠 問題係力水
玩物理係呢個年代都係玩中毒
點解要玩個疊得慢既技呢 bv好地地
要哂資源去搞cast speed
咁不如玩弓箭中毒 去谷攻速仲抵 彈幕 龍射都有得散彈

fp純粹係方便 但力水 同埋 要投資cast speed 單體又無散彈
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

除非全轉火玩擴散
所以差別不大
至於HAMMER
想搞笑可以玩

ek 多10把nova咁噴 屌 ek從來都無清怪既問題 最多都係唔夠投速 飛得唔夠遠 問題係力水

fp純粹係方便 但力水 同埋 要投資cast speed 單體又無散彈

基本上玩呢D二線技能都係FOR FUN
唔好諗力水
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

除非全轉火玩擴散
所以差別不大
至於HAMMER
想搞笑可以玩

ek nova 其實用 trap 會好好多
一嚟projectile speed 問題細咗
二嚟冇咗以前掟落啲怪中間但係淨係清到一邊嘅問題
三嚟用coated shrapnel 可以 psuedo 7 link
比起bladefall trap, passive同裝都容易攞到projectile damage

有時諗下點樣用啲招先好玩加嘛
2.6
Ek同冰沖 配新珠寶
睇落好似好勁

但總係覺得伏伏地

到時唯有等班鬼佬測試先

除非全轉火玩擴散
所以差別不大
至於HAMMER
想搞笑可以玩

ek nova 其實用 trap 會好好多
一嚟projectile speed 問題細咗
二嚟冇咗以前掟落啲怪中間但係淨係清到一邊嘅問題
三嚟用coated shrapnel 可以 psuedo 7 link
比起bladefall trap, passive同裝都容易攞到projectile damage

有時諗下點樣用啲招先好玩加嘛

poe trap 同mine 玩落個節奏真係好鬼笨手笨腳
卡住卡住咁 好唔爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞