我哋無地鐵搭出金鐘

11 回覆
2 Like 1 Dislike
咁保皇黨就可以順利開會,咩玩法
自推
依家已經唔係比唔比佢地開會咁簡單既問題
即係順利開會修例都無所謂?
地鐵4綫冇訊號嗰時,地面交通一齊收皮,你點睇?
議員用隨意門?
佢哋要開會嘅話,行路都行到

石禮謙話畀大家知,香港人最緊張嘅係經濟

講個知識畀大家知每塞6分鐘車,就會有28億損失

舊Source: https://www.master-insight.com/塞車造成多少經濟損失?/

重鐵同時間載到40幾萬人,繁忙時間以每平方米4個人計嘅運載量到9成

只要帶手提行李就會每平方米大約企到2個人,即係20幾萬人會打爆重鐵

舉個例子100萬人遊行散場,要現有運載力嘅5倍先可以運走啲人,但留意返香港有7百幾萬人,又有遊客。一百萬人散場,實際所需運載力係要大過5倍

話畀咁多位要返工不了嘅人聽,假如你係返工返立法會,點冇車都好,行路都行到去唔好太杞人憂天港鐵會塞,馬主席話你聽港鐵Ok 就Ok,港鐵係世界級嘅。

大家請守法體驗一流港鐵服務
[香港命脈][野餐以外]一星期暢遊港鐵體驗包 [鐵膠推介]
https://lih.kg/1205357
無人搭到地鐵去金鐘,金鐘地面嘅人點黎?點解警察成日停地鐵金鐘站,咪就係唔想人黎囉
山竹之後,香港人熱愛返工
有手有腳,點會去唔到你想去嘅地方
但係塞車嘅經濟損失,冇咗就係冇咗
咁我哋直頭應該支持修例,經濟損失仲大
誠實豆沙包
係囉,一齊係站休息,真空立法會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞