【檢討】今日人多但咁混亂,我地係時候要修正問題!!!

44 回覆
88 Like 0 Dislike
做到既都一早俾人拉撚曬
一班無頭烏蠅做到啲咩
一大朝早如果有人指揮
晨早就入到立法會
始終香港人小經驗

佔領時龍和道時人多。多狗衝出黎D人散得好快。
個個都想做指揮果個
今日都真係好亂
市民唔係紀律部隊 冇受過正規訓練
連前後左右識唔識都係一個問題
網上資料又亂
所以我覺得最重要係有人領導幾時去幾時走
大家都冇一個統一既意見
好難達成一個共識
同埋通訊都係問題
大家都係用tg而唔係firechat
一旦入到場內好難傳播訊息
人太多 信息太差
D 差佬都亂,3點幾果時,人多谷上前,差佬都縮曬入去
有人檢討係應該支持嘅
咁先有得進步
現場通訊係大問題 尤其是係非前線嗰班
斷網狀態下真係唔知去邊 唔想留
其實見到今次有channel統一發佈消息已經好大進步
希望再有好啲嘅通訊同組織
唔好浪費人數優勢
香港人加油!
無武器
好彩個個都定無恐慌,無人推人
發夢夢到個陣好多人塞左係龍舟節個場後面D狗又放煙一攻上黎。
好彩有巴打搖爛會場塊圍網先有位走無人踩人
其實今日目測八成人都係30歲以下,
唔係話後生做唔到野(我都係90後)
而係始終未夠經驗,
不過我地係自發,又冇大台,又冇leader,
其實已經做得好好,
只不過同政府武力不對等姐
今日真係辛苦晒
多謝你提供資訊!我都聽幾個前線講左其實真正要乜!

頭盔 (最好電單車個隻)
3M用泳鏡
眼罩
保鮮紙
防毒面罩

唔知呢場仗打幾耐
我會幫手spread開去,叫大家如果買前線物資就按住呢幾樣買,唔好浪費錢買唔岩既野 大家見到都幫手update下物資list
的確 但我覺得只要core member通訊落多d功夫 指揮好一d 可以盡量彌補呢個問題
有Channel真係好好多!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞