呢十個鐘,對90後完全改觀晒

346 回覆
6054 Like 22 Dislike
唔剩係90後 所有有份支援 今次既人都值得尊重
咪撚再分化80後又好90後又好00後又好
總之今日有份出同幫手嘅都係自己人
嗱,你地唔好搞啲交通燈呀,啲燈壞左、著唔到、俾野遮住左、或者油黑左,又要搵啲警力黎指揮架喇。

#好市民
大家都係咁愛香港

但今日的確見到好多00後企出嚟 好感動
我都係00後,今日都有出嚟,好好彩冇食彈。但見到有啲同學已經唔係衝得好前都中咗真係勁擔心,真係唔敢諗前線啲勇士受咗幾多苦大家加油
我同好多同年fd今日都有去 佢地仲要走前線 好多都話食咗好多催淚彈
我今日有嘢做 遲咗去 覺得好後悔 同唔到佢地一齊食催淚彈唯有買d物資去支援大家
其實唔係真係所有00後都奶共 至少我身邊大部份朋友 都好清楚呢次修例帶黎嘅影響 好清楚自己要出去抗爭
利申:00後
今日見到有中學生90後00後都做到野
傻系 我屌你老母呀 我係00 9號同今日我都係第一排 你係邊撚到 而且我當日被圍都識到好多朋友係零零後
今日淨係食一餐飯就已經見盡哂廢老所謂嘅歪理,話遊行啲人收錢,由其啲前線。明明見到今日啲前線為咗香港奮鬥,受哂傷,但我就連出聲嘅勇氣都無

咪係,好野爭住認,衰野就話係大陸人。就係90後嘅寫照。
今日見到Fb好多80後90後00後都有出去
咪再用年齡標籤人
真係眼濕 你講得冇錯
真 朋友d細路妹讀緊中學企到最前
好似見到5年前既自己
無謂分幾多後啦 反共都係自己友
全公司intern仔今日一齊唔見晒
衷心敬佩感激佢地
居然有00後女仔 嚇死 仲要頭幾排
00後都係好野黎
真心今日個個二字未出頭都出哂黎
雖然未必勇武 但起碼肯出
今日成班同一齊企前排
食咗幾粒煙
想講嘅係00後唔會愛支
屌你老母,大撚把中學生食彈呀,你嗰陣去撚左邊呀?呢啲時候仲搞分化?食屎啦你!
呢個真
平時雖然連登仔成日屌港女乜乜柒柒
但係2日都好多勇武港女企到好前
勁撚過哂d後排猛男牛高馬大連野都唔幫手搬下
1911(幫手推!)
尋人!

找到傷者後可以把我(Walter)的電話給他 (98609248),我轉交他電話後,陳念聰眼部外科醫生會直接打電話給他,討論一下傷患情況。
他的眼睛有可能再幾個小時不治理,會盲。

中彈果個
我屌你老母
90後一向有咩問題?
你唔好忘記佔中都係90後做領導
搵嘢嚟講真係戇鳩鳩
含沙射影講到90後以前有罪咁
即係平日成日恰鳩90後啦屌你老母
琴晚11點到今朝12點無走過 返去休息咗陣 就買物資攞返去 你做咗乜野有資格話00後?
太亂
射完催類彈之後
根本眼都開唔到
淨係勉強跟住人跑
結果一開眼發現個催淚彈就係自己格離
痴線痛到孖閪
九成九靚仔靚妹
分分鐘00後
好感動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞