呢十個鐘,對90後完全改觀晒

345 回覆
6040 Like 22 Dislike
再望下00後 90後真係香港最後希望

你真係要出去睇吓有幾多中學生
仲講乜鳩80後、90後、00後,大家都是香港人,一齊打啦場仗
唔好又世代之爭啦,出得嚟大家同路人就係手足,嘈咩呢。
3點衝個堆好撚多00後 甚至硬食哂催淚彈
認真 00後出來都唔好企最前 呢啲應該係我地去做 你地幫手後援我地仲安心 加油阿香港人

根本就好多00後
我係前面既時候都未見過佢
不過肯定係熱狗叫人衝自己縮

重睇啦柒頭

睇你老母, 我自己雙眼見到

唔係90後搞罷課會開始
同90後冇關係?
唔使分化 多謝各位有心嘅香港人
反而對00後改觀
發夢今日眼見好多00後無裝都敢企出黎

咁樣都要玩分化咩心態
我想講,堆00後都做咗好多嘢,經過呢幾日同班00後接觸,以前覺得佢哋乜都好差,但佢哋今日竟然敢衝出嚟,我已經好warm
00後先最大改觀
個個企香港人果邊
真心難得
改你老母觀?
咁你以前覺得九十後係點?
好似你地d八十後咁垃圾?

我諗佢no offense嘅
可能佢以前覺得90後一般,以家覺得
槍口一致對外
屌你老母 班死廢老係到講d 後生仔,話佢地收曬錢去 有d 又on99跟人去 話咩自己攞黎。屌你老母佢地成日覺得修訂左都唔關佢地事。
唉 不過d 死廢老佢一定覺得自己岩撚曬d 後生出黎搞事
公道講句,身邊有份上前線既唔少都00後
身為91既我覺我好想喊
反國教嗰年我form6開始出嚟打呢場仗
到宜家我有包袱6月9冇出嚟打到
但今日我都係忍唔住 通完頂返去瞓醒 宜家再出緊去了

我反而係當年有包袱,可能係仲對未來有期望
所以唔敢訓身去反抗
而家已經無晒希望了
今日,我以自己身為90後為榮
01 ,有份食催淚

你出去睇下有幾多00後啲中學生都出咗大把啦
每個人都有唔同既崗位 有力出力

日後清算工作要用到錢既地方

咪有錢出錢囉
今朝坐係立法會門口前排 見到隔離企住兩個00後o既妹妹
見到你地真係好感動 希望你地今日無事
好擔心5年後都仲係我地90後。今日見個d人都係雨革個時既樣,唔多見有比我地後生既00後。
勁多十幾歲嘅學生
個個食煙食到咳晒又流眼淚咁
好心痛

應該係由大人保護學生既未來
變左要學生自己用血肉守護埋大人既未來
屌你老母 班死廢老係到講d 後生仔,話佢地收曬錢去 有d 又on99跟人去 話咩自己攞黎。屌你老母佢地成日覺得修訂左都唔關佢地事。
唉 不過d 死廢老佢一定覺得自己岩撚曬d 後生出黎搞事

真係唔明點解思維可以咁唔同 共產黨係好你地唔洗走佬黎香港啦
90後一直俾港共打壓 乜鳩都冇份 咩福利嗰啲
用乜乜後去標籤人,係同星座撚一樣咁無知
唔好再分化了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞