呢十個鐘,對90後完全改觀晒

346 回覆
6054 Like 22 Dislike
唔同年紀層都有幫手 respect
有好多著西裝同OL著得靚靚都幫手傳物資派野食
亦有好多中年人 甚至阿伯阿婆
其實年齡唔係重點
再望下00後 90後真係香港最後希望

屌你 在場大把00後呀
唔好再分化,我地香港人一齊做
ON撚9
90後不嬲係最高汁既一代

接受歷代最豐富既知識同廣闊既思慧
永遠後生最冇負擔
尢其依家 上游機會又冇
買樓又難 人工又得雞水咁多
90後一定係最不滿現況既一群
再望下00後 90後真係香港最後希望

屌你老母咪撚再分化 大把00後都係手足
麻煩唔好再搞分化
有無諗過00後個班 最大都係得19歲
佢地全部都係細路黎架咋
香港要靠班細路出黎保護 知唔知醜呀
仲要屌無出黎嘅00後 有無腦呀
我地係應該要保護佢地 照顧佢地 而唔係推佢地上最前線呀
見到依啲post真係好撚火

利申:90後
見到側邊有唔少00

利申:90
唔理你80,90定00後,出得嚟就得一個身份,就係真香港人
我支持香港警察
https://lih.kg/1212298
最冇能力走既就係90後⋯
依家唔為自己既未來行出黎等幾時
原來90後下都最早果批都30歲步入中年
咪臭係 我地不嬲係咁
唔洗到你見到先黎改觀囉

你係屋企冇出來就收皮

我係度食晒煙又洗唔洗同你老母報到呀

屌 我唔係回緊你 我回緊7樓
原來90後下都最早果批都30歲步入中年

下年呀
改你老母觀?
咁你以前覺得九十後係點?
好似你地d八十後咁垃圾?

玩內哄?
個個星期日,遊行要持之以恆,唔好林住幾個月可以完事,個日一百萬人遊行林鄭已經慌左,所以先死頂想今日格硬搞二三讀,我地如果每個星期遊行,佢都好難同雜種交待佢有幾打得,我唔排擠激進運動❨我12/6都有去❳,但衝擊始終係短計,需要長計支援。

首先,衝唔衝得過警察係問題,人地有gas有炮,我地真係好難打得過,其次如果我地打低晒啲警察,北京就有藉口收返香港維持治安,軍隊一黎直接會用實彈,唔會再同你玩橡膠彈同tear gas (甚至可能用毒氣),到時我地淨係紀念義士都有排忙。

呢個方法嘅好處係大家都會相對安全,又唔犯法,而且可以得到廣泛市民支持、甚至參與,班中年佬你估佢地真係支持今次修例?修例一過,美國一出手,佢地一層樓至少跌一球,星期日遊行佢地就好大機會會肯出黎。反正係長期抗爭,我亦鼓勵大家試多幾次連續超過五十萬人和平遊行,個幾次唔搞激進,敢樣先唔會有機會比政府同建制轉移重點,比位佢地話示威者暴力,所以警方先點點點,回應傳媒個陣只能夠直接回應有市民不滿呢個point。

啲不合作活動可以平時進行,啲激進活動就係星期日遊行後隨機進行,有時搞有時唔搞,可能一個月係一次,但唔知邊個星期日,等啲警犬個個星期日都要ot stand by,我地唔去玩,佢地都一齊冇得放假去玩,玩到佢地謝。

淨係斬一刀落個人度,個人可以去睇下醫生,休養完冇事。但如果成日間唔中攞支針吉下佢,長期落黎,佢真係會崩潰。一個星期日梗係無用,但半年、一年呢?就好難講。有冇睇黃子華,混食係香港人核心價値,叫人長期日日唔返工返學,有幾多人采你?爭取每次都過五十萬人上街遊行先行長遠之計,就算當中四十九萬人唔打得都睇啊。而且出黎多幾,多啲社會參與,佢地對抗爭嘅睇法亦可能轉。以小博大係無得急功近利。

個個星期日遊行,直到林鄭撤回修例同下台為此!
其實90後先係最愛港,因為完全經歷自由慢慢被侵蝕嘅過程

諗起當年雨傘望住個I will be back banner ,深有感觸,估唔到五年之後真係要出返嚟
其實90後先係最愛港,因為完全經歷自由慢慢被侵蝕嘅過程

絕對係,老既上晒岸或者覺得改變影響唔大,00後好多受中国文化影響

作為00後其實自己都有出去 都有食催淚彈 仲有一班00-03嘅人其實都好清醒

認真 見到有班應該中一中二既著住校服企得都幾前下
果陣都幾擔心佢地 亦好驚奇佢地細細個就咁識諗企出黎
究竟你哋有幾中意批鬥00後
我係00後
我同好多朋友6.9有遊行 今日有食催淚煙
亦有朋友已經比班狗拉返警署
成日話槍口對外
結果又要批鬥00後

有見到你地出現 真心改觀左
改你老母觀?
咁你以前覺得九十後係點?
好似你地d八十後咁垃圾?

離間計?
香港要靠90後00後真係好可悲
D大人個個都返工不了
出席遊行 完結 好好休息
出席集會 做好分工

每次都要留力
因為呢場係硬仗

唔每次都出 就會輸

法國黃背心 以致所有歷史
都不會一次成功

更何況依家正面對柒婆 極權統治

香港人 撐住!!
我發現好多好後生既西裝友同ol 放左工黎幫手。個d 明顯係 雨革個陣仲係學生,見到佢地完全知自己要做咩
由得個post沉 唔好分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞