呢十個鐘,對90後完全改觀晒

346 回覆
6054 Like 22 Dislike
屌你老母呢個帖攪分化個d祝你地食多幾粒彈啦
80後食左3粒
未經歷過港英政府所以唔知
但中共不斷送大禮
我相信90後感受最深
首先沙士,自由行,水貨客,物價愈嚟愈高
到近期豬瘟

每一件事90後都睇在眼內,好難唔出嚟

利申: 90後,沙士個陣幼稚園日日口罩番學
記憶猶新
今日下晝D狗放煙
有個00後好落力係第一個物資站比物資周圍D人
好感動
其實有啲00後 Final exam 緊都選擇罷考去金鐘幫手 好感動
我今日撤退落地鐵站
個啊嬸話咩事咁多人
我想番屋企
得罪講句
雨傘冇我地90後衝出黎
你班傻仔邊有馬路瞓
其實真係好多00後 無論係尋晚定今日
五年前雨傘大家都未有能力去到前線抗爭
要靠80後 90後做最前線
但今日 我地有能力 一定唔會袖手旁觀
作為90後,多謝你欣賞。

其實大家今日都有努力過,不要放棄

在此要抱歉,沒有去衝,因為真的不想家人好為自己擔心,要撤離諗起好想哭

今日都在遠東對出天橋食咗三粒,真係對政權表達憤怒。

前線加油!
受支那文化影響果班係04年打後開始落黎既雙非,老豆老母都係支那人

00~03年出世既父母都係香港人

而呢幾日出黎就係呢班00後
下收皮啦 又玩分化?
下下都00後點點 我今日都有企現場 食左幾次催淚彈 我依家為香港都走左上街
你呢?
你係屋企冇出來就收皮
唔好咁喇 大家都有出力 槍口對外呀
佢地係英雄
由一開始到場企下撐下大家、到食左彈敗走上左天橋
再到有老人家企係最前線、警察見到都仲開火果下爆左
敗走、搬物資站、徹退,做到既我都同大家一齊做左
其實真係要有個有領導力既人出來,細佬自問唔係
好多謝同我一齊退到中銀樓下既戰友
但係我覺得要退了...明天再來
-
大家記住,今日佢開唔到會,聽日都有可能開唔到
切記不要以身試法,再退就唔使反來
我愛你地,我愛香港
sor for 1999
-
利申:10點左右到場到而家
身邊好多80後 都係對政治不聞不問垃圾嚟
00後 同成班同學守左最少13個鐘
係添美道企前線 同速龍唔夠十米距離
00後唔係冇思想冇行動
社會運動係全香港嘅 分幾多後有意思咩
你就真係最後希望呀你
屌你就淨係識喺屋企睇 我就真係想知你有冇黎過現場 見唔見到有幾多00後既學生岀咗黎呀?
用下你嗰腦諗下乜野應該講 乜野唔應該講啦
香港人 搞撚完分化未呀 幾時肯團結呀?
都係個句80後都仲食到條水尾,90後真係乜都無.
我就真係唔知 香港人幾時肯團結?
醒下啦廢西
無咗班90後今次一早收皮,企前線係佢地,後勤又佢地,佢地真係由頭帶到尾
唔好話廢直頭垃圾 中上階又上唔到 又屌政府
大把30 40廢中去日本嘈嘈嘈番黎又話買唔到樓又係你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞