越南簽證問題

23 回覆
0 Like 7 Dislike
月尾會去越南玩

網上見特區護照要拎visa ,有兩種,有種係去領事館搞,另一種係E-Visa。

我見有好多網都有得辦e-visa,唔太似官方,之後落機好似仲有手續。

想問下有無人申請過越南e-visa, 詳情係點?
我個時係喱個網整
http://www.cheapvietnamvisa.net/
係佢個網到申請
最平個隻就得(如果要私隱就貴小小)
申請完俾完錢
佢就會send個email俾你
有你d資料
你再send返個email俾佢話俾左錢d料冇錯
等一兩日佢就會再有email俾個e-visa你
你要印個visa同一張form出黎
入境個時帶visa,填好嘅form,錢同埋兩張相去做落地簽就得
overall平過係香港做簽證
其實個個正式黎講好似唔係叫e-visa
只係一個批准信
但最新好似係有e-visa 應該有唔同
其實你上網search就有好多教學有埋圖
其實仲有種喺arrival visa
要出發前去agent畀錢申請approval letter

不過揸CNO就e-visa啦
e-visa得一個網可以搞25美金
approval letter一般under10美金 去到另外畀USD25
一定evisa 直接搞掂,去到直接過關
Evisa只有一個,官方,搵特價機票網病link
仲要去到乜都唔使補就可以過關
月尾去已整E-visa,好易整,25USD。
宮網整就得 25usd 過關唔洗小費,畀1佢睇就得
是的
月尾去,上星期五晚整e visa 但仲未有
琴晚整左,七月頭去
拎e visa

過關果陣會有人接你 叫你比passport同2張相佢

5分鐘左右幫你搞掂所有野 跟住排隊過關比approval letter

佢睇 成個過程15分鐘內完
好快,我3號申請,4號已經收到email話批咗。記得print個evisa,同好似要帶2張證件相過關。你可以再google下
我星期二搞,都未收到
Evisa我過關無用到證件相都過到,無人問無人收
所有野睇官網最準
BNO 都可以整e-visa?
英國國民海外護照(BNO)持有人不符合申請越南E-Visa的資格。
bno要用返代辦approval letter果隻
呢個網ok
但而家官方都好似出左個evisa website
而家有官方evisa,去到唔洗排隊落地簽,仲唔洗俾中介費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞