政府23:07發出新聞稿回應69遊行

452 回覆
39 Like 4384 Dislike
屌你老母,莫視民意
點解個政府可以閪到咁多人表達意見都視而不見
諗住一次遊行就會撤回修例?
港共政府係咁聽民意㗎咩?
其實阻止唔到
個惟一用處就係話比外國知
我地香港人反對, 正苦同中共強行立法, 係獨裁政權, 一国二制名存實亡
取消關係法
Dllm
嗰種感覺真係好無助 好心痛
帶曬一家大細出嚟行 行就行完
政府班仆街話唔理就真係唔理
裝睡的人叫不醒係真
香港人究竟仲可以做d咩去挽救呢個地方?
6月9號 白行革命
冇撚得救
當日夠話一國兩制啦,咁而家你攪乜撚野?
你信呀?
屌你老味
成百萬人出來,出份咁嘅稿就算?!
份稿重要似係早幾日就draft定......
政府恢復二讀本身已在預料之內,難道大家覺得出嚟和平理智非暴力咁行一日就能夠產生到即時性嘅效果?講真若果港府啱啱係話會立即撤回修例,我先會覺得驚訝。

今次遊行嘅作用在於引起國際社會對此事嘅關注,請大家唔好低估香港喺西方國家眼中嘅重要性。喺7,000,000人口入邊竟然有一百萬人上街,的確係件非常難得嘅事,相信外國媒體會致力報道呢次遊行。

又話唔定,今次遊行能夠動搖自由黨班議員,當年田少奇蹟能重現。(never say never)

所以大家真係唔好覺得今次嘅遊行係徒勞無功,學上面巴打話齋,香港人唔好咁消極啦。
佢唔係民選架
使撚向你負責?

今日出街係要比國際社會睇香港的鬧劇
到時過咗喇
已經唔係消極,係已經絕望
個政府可以當純粹有班人出黎抗議就算
唔係當做聲音,係完全唔在乎香港人點諗
今日之後仲會有人出黎行?行完係終點等你即刻夾你番大陸都得
世界頭十報業媒體都有報導
到底要點做先可以改變到,感覺上做咩都咁無力
真係嬲撚咗,一百零三百萬人係咪淨係數字only?
林鄭真係食撚咗屎 做咁撚多野真係得個吉
這些嚴重的刑事罪行都不涉及集會、新聞、言論、學術自由或出版自由。此外,政治罪行不移交﹔或因種族、宗教、國籍或政治意見而被檢控也不移交

你夠話一國兩制啦 而家點樣啊
林鄭狗賊,特登刺激中環義士
成日都話今天遊行都係要外國關注到香港市民嘅民意,但係其實每一次失敗都令到好多人好灰心係咪每一次都要鳩行,磨滅香港人嗰團火
依家同你講埋遊幾多次行都唔會撤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞