[整合]Apple pay 嚴重漏洞,用家隨時被盜取餘額[1]

1001 回覆
146 Like 9 Dislike
原post為會員 全藍寶 #7886 [另稱柒寶]
於2016年12月19日 23:08:24 發出之 Apple pay 嚴重漏洞,用家隨時被盜取餘額
https://lihkg.com/thread/46365/page/1

柒寶於#1指出
佢部電話update完之後出現大量非自己既passes
並貼出多張截圖
於post尾呼籲圖內之卡主報警

(為方使cap圖縮細左)

點知第一頁#8 & #9 就比人踼爆全部都係demo假卡

柒寶即時#10補獲

人地問佢Senior講咩佢完全冇回應 #21

經過51個回覆後終於回應,不過完全唔關事 #62

同埋 #75

意圖迴避及扯開話題

會員任行樂#91成功將話題帶回

柒寶回應 #94 指香港apple回覆支援辦公時間已過

隨即被會員九三式酸素魚雷#96反駁

#116 柒寶post咗一堆疑似線上對話既copy出黎(非圖)

google translate如下

凱文
當然。 請留在聊天片刻。

凱文
我發現我們在您所在地區的電話支持暫時無法使用。 我在這裡有他們的聯繫號碼,您可以聯繫:(852)2112-0099。

凱文
這是蘋果香港的聯繫電話。

柒寶冇啦啦 係#136 話第二日去天才吧問

第二日晨早11點柒寶又真係覆喎 #159
**準備矛盾位**

原文translate
天才表示
因為上次[??]蘋果某天才借左自己部iphone俾柒寶
柒寶喺人地部iphone登入咗柒寶自己嘅Apple ID
搞到某天才部iphone 啲 passes同啲卡 sync左落柒寶個apple id

柒寶仲話入面[??]唔只Demo passes,連嗰位天才個人既passes都sync埋

有會員質疑點解天才會借電話比柒寶#162

柒寶竟然咁回覆 #164

如果試apple id 有冇問題
佢地最多叫你去demo機到試
點都唔會比私人電話你

會員士巴拿炒滑蛋 #180 指出一熄password所有卡資料會即刻消失

柒寶又黎扯開話題啦 #183

然後就一潛潛左成個星期
一上水就話人iFanDog #278

上水後再被追問漏洞何在
柒寶回應 #280

原文translate
柒寶所指個漏洞就係
pass(es) 唔會跟icloud(apple) id 走
先會令到個借機比佢既天才部iPhone d pass sync 左去柒寶個 iCloud(apple) id囉
an狗真係攞架黎丢

到最後柒寶仲未出示到任何理據

天才對話片?
網上對話cap圖?
查詢記錄?

call過/搵過apple都知
基本上你每次打去都會有個case number同confirm email
至少有樣咁既野啊?

到目前為止
乜都冇啊!!!!!!!!!

感謝會員BABYGROOT整合

[《柒寶鑑》2017 最新版

1。吹奏android新既權限功能果時,以為ios down app要俾曬權限
2。唔識speed test術語,以為Offscreen test等於熄mon
3。唔識if用法笑人英文差
4。iPhone得1080p
5。唔知an機有720p flagship
6。3部機係機海
7。陪字都唔識用笑人新香港人
8。ios裝app會變慢
9。當CVE分析網係CVE,等同睇完影評當睇左戲。仲瘋狂笑其他人唔信CVE
10。 1billion = 一億
11。TW係支那網
12。唔識睇圖”25%”懶醒俾人即秒
13。note 7 speed test 輸比 6S 果時兜足五頁。
14。用note7 寫note7好安全
15。note7色準有曬分都話note7準D。
16。話台灣NOTE7安全,點知過幾日連爆幾單。
17。買左部二手Note7過左台灣,三星唔肯回收,飛機又唔俾帶上機,成個怨婦咁追鬧三星。
18。搞一大輪終於退到機俾人笑讚到世界第一都要退機,就話自己有賺
19。唔認自己有追鬧三星,話note7係全世界最好既機
連登第一柒
20。APPLE PAY大漏洞之亂
an狗柒寶真係攞架黎丢
好有心機整合
識唔識cap圖呀...
咁長空白位把撚咩

Web版先見到
App版正常
唔知點解
an狗柒寶真係攞架黎丢

Babygroot
好撚柒
好撚柒

個整合好有心機,柒寶第一個應該多謝樓主,如果唔係,佢連自己柒左咩都未知,個人都9唔搭8
樓主可以加埋柒寶聲稱蘋果外藉高層親自同佢道歉 ,但無任何證據證明此事
屌你,見到唔係柒寶出post 睇topic仲以為堅野
樓主可以加埋柒寶聲稱蘋果外藉高層親自同佢道歉 ,但無任何證據證明此事

太攰有甩漏
柒寶於#829聲稱蘋果外藉高層親自同佢道歉
但無任何證據證明此事
柒寶於#829聲稱蘋果外藉高層親自同佢道歉
但無任何證據證明此事

唔關部機事換咩機
打手一名
連iphone都唔知有無
打手一名
連iphone都唔知有無

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞