市建局「煥然懿居」港人首次置業先導項目申請討論 (5)

169 回覆
0 Like 0 Dislike
我見市建比個張律師費價單加加埋埋要成20000....要咁貴?圖則,業權轉讓,契果d每樣收我2000...
可以搵其他律師行代表自己
供款與入息供款與入比率一般仍須不超過50%
想請教各位 如果有擔保人 個收入是咪可以加埋
高層海景開放式全清 今日賣成80間 d家庭都買開放式? 聽日應該會賣晒全部
我太高估 家庭申請人骨氣
按呢個銷情推測 聽日排得後個班已經買唔到
你聽日都揀樓啦
下晝 應該無機會 可能有都揀唔落
果D費用間間律師樓都會收…依d雜費加埋都已經萬幾…
應該係知愈來愈少人會揀所以每日愈叫愈多人
樓上500同700都係19號揀
重建地唔會平啦
契費都唔少
依家得返46間 聽日起碼80人爭
明日出售55伙單位

市建局晚上再補充,首批580名合資格申請者,已於周三(12日)至今日獲邀請進行選樓,合共445人出席,至今獲揀選的單位合共有395個,買家包括217個家庭申請者、178個一人申請者。

市建局指出,明日(19日)將繼續出售餘下55個開放式單位。
都有人諗住開放式生仔㗎喎

// 35歲任職網絡工程師的劉先生選購了284呎的開放式單位,雖與心水的一房單位有差距,但打算間出一至兩房,配合生兒育女計劃,「但要花心思設計」。//
有超過一半人過到審查

// 韋志成又指,至今與4,000名申請者會面,經審核後,當中資格的申請者約2,000多名。//
掃啦,唔掃就無機會啦,樓市又gogogo
賣晒 屌你老母 港人首置盤成堆操鄉音
大陸人咁撚有錢買首置盤?
因「煥然懿居」450個首置單位已被揀選,銷售將於2019年6月20日起暫停。特此通知閣下無須前往售樓處登記選購單位。

狗也不屌嘅開放式都冇晒
又有蝻
點睇家庭走去買開放式?
第時點換樓
痴撚線 我本來都今日揀
睇巴打消息估到最好結果都係呢條友既開放式284
不了一人住都成問題 仲想用黎生仔?邊轉到車?
狗也不屌係口號嚟㗎啫
一早都話會好快被人掃晒

之前睇到諗住得番開放式就咁整~依家無需要~~比有需要既人參考下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞