有關移民嘅野 (答到就答) [2]

144 回覆
4 Like 8 Dislike
有$50萬歐元投資就可以移民保加利亞?

係咪五年後可以拎返?

想知詳情 ,唔該
無知一問
香港永久性居民身分同非中國國籍係咪可以並存
有個電工b牌可以移民去邊?
垃圾high dip electrical eng
有咩課程讀兩三年可以申請移民?
以台灣六百萬台幣為例,其實係要拎筆錢去做咩,係咪預左渣都無
同埋台灣除左六百萬仲有冇咩試要考咁

宜家澳洲宜家最少可以幾錢,係咪遠d既洲會平d?,比錢移仲駛唔駛考試

一直好奇唔該
真係有電工牌 (trade cert) 先最煞食,可以試換想去國家嘅red seal
比起白領,藍領又易搞移民又易搵工。做得夠高隨時搵得多所謂專業人士
e.g. 加拿大有red seal計多嘅分等同有人請,又會有時淨係收tradesperson,變相有trade cert就係人都受。多數其他技術專業型,律師會計師個d都唔夠分直接申請,要有人請或者IETLS爆分+Grad school學歷。
美帝
社工,master學歷,拎住三球港紙
請問有冇話邊個地方可以技術移民到?
或者得三球除咗台灣之外,有冇邊個穩定啲嘅國家可以移民
上網睇見到保加利亞好似要50萬歐元再加50萬歐元先搞到移民?
爬咗文有見到樓上話有300,000歐元就得?!
其實你既職業同身家去到英語系國家係唔上唔落
(同埋 你既條件都去唔到)
但你係香港又算係小康之家wo
如果你係香港有樓又搵到錢生活穩定既話
供仔女去外國會比你而家所謂搞移民易囉
最少送走到你既後代

難聽講句 你好難走到去非華人國家囉
去亞洲國家啦
要自己到當地找工作後,待有人願意擔保,再入紙申請簽證?
有BNO,手持百零萬港元,直接到英國邊搵工,邊生活,住夠179日而又未找到工作,就去法國轉個圈,直到找到人願意為你擔保為止,是否可行?
可能花晒所有錢都未必搵到人擔保?!
你有冇決心走?你怕唔怕落地後搵唔到相關工要轉行或者創業?放棄香港高收入,由低做起?
技術移民英語系國家係有嘅,考好ielts就好大機會ok
係社工好講求本地經驗知識嘅行業,你係外國幾把炮都無咩用。好彩嘅係本行由低做起,都夠你養家。不過好多所謂專業人士都要做返入門工開始。你諗住可以好似係香港咁做呀頭就唔好咁大期望
一句到尾,有決心走嘅,來到先諗點生存。放唔低專業包袱嘅,你係香港生活可能更好
btw 開daycare仲好搵啦
trade cert你可以揾省嘅電工協會,問下點樣換牌。換到牌就同移民局計分apply Permanent residency。唔一定要有人請有擔保。不過有就加多d分咁解,換牌都可能快d
你咁好野搵到工先嘅,甚至可以叫公司擔保,跟住apply工作簽證,就即刻飛去開工
投資移民美國要排幾耐?
50 萬美金,放幾年後,真係可以拎番50 萬走人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞