[LIVE] 即興獨遊布達佩斯4日(多圖多字)

401 回覆
54 Like 1 Dislike
新聞有人坐觀光船死
R.I.P.
好慘,聽講好多韓國人
天氣咁差真係要小心,睇新聞真係咩都睇唔清,水流急
有8日假,諗住飛Budapest 玩6日,夠唔夠用?
我覺得正常3,4日都夠有時間可以去下budapest附近d小鎮 我上次就搭埋szentendre同埋visegrad一齊玩
book左今晚遊船 係咪應該cancel佢
都係legenda
cls睇電視咁不如番屋企睇 專登俾錢睇電視做咩
都係睇你驚唔驚
不過唔知佢而家搜救完未 或者你可以打去legenda問吓單嘢有冇影響今晚安排

新聞話單嘢係shortly after 9pm發生
即係出事嗰陣我喺條河度
搭地鐵去食飯

都幾好食
呢個咩名堂
豬肉 蘑菇 homemade hungarian dumpling
今日行程點?有冇去寫生畫下國會大廈?
啱啱想update請稍等
落雨點畫畫呀 就算陰天都隨時滴兩滴落嚟
我帶咗本sketchbook嚟都無帶過佢出街
食完餐飯見無雨 諗咗陣去citadella好定去英雄廣場好
不過諗諗吓陰天係citadella影相都唔方靚得去邊
就揀咗搭地鐵M1線去英雄廣場
之前睇過資料話budapest嘅M1線係全世界第三古老嘅鐵路
第一係我日日搭嘅london underground第二唔記得

上到車發現車廂都幾細 好少位
同埋車廂之間唔係互通
嗰啲皮做嘅手環睇落吸收晒地球上所有嘅細菌我就真係唔敢扶

好快就到站落車
到達
今日好多旅行團見到好多

因為覺得冇咩特別 所以求其影咗幾張相就去咗佢後面個公園
點知個公園仲靚

可能因為今日天氣都麻麻地 又係閒日下晝 所以個公園都幾少人 好易影相
行完一個圈又搭返M1走

已經唔知做咩好 五點幾 啲時間唔嗲唔吊
如果仲有人睇緊的話俾啲建議我
之前去過動物園幾正
試貨去後面個公園
當時我都覺得廣場無聊周圍行左去沙漏再去公園

會唔會坐小孩列車?
全小朋友運作
唔會呀
我呢一刻龜速爬緊上citadella
嚴重缺乏運動,好攰

攰死我喇
唔係呀,佢係播導覽嗰啲嘢
介紹周圍啲建築物嗰類
天氣許可夜晚去行下鎖鏈橋別有一番感受
聽日有時間可以去下鎖鏈橋前面有個島仔
果到夠玩一日 話大唔大 話細唔細
上面有得租單車遊島
頂埋佢上面好好景
應該好鬼多人坐哂係個像下面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞