[LIVE] 即興獨遊布達佩斯4日(多圖多字)

401 回覆
54 Like 1 Dislike
本來食完嘢想去漁人堡
但係落雨 九秒九打消念頭
因為碼頭就喺附近,所以就去咗買觀光船飛

買咗呢間 Legenda 聽晚9點船
因為之前上網睇過下 呢間好似評價最好
其實佢10:15都仲有一班船 但我覺得太夜所以都係聽晚先

因為都頗大雨所以冇乜影相(雖然我標題寫多圖

買完飛就搭車返airbnb, 夜媽媽又落緊雨好難睇路,兜咗好多冤枉路
仲要搭錯相反方向嘅車,好彩搭咗一站就發現,即刻走返落車

間airbnb附近呢個大路口 車就好多 斑馬線就幾乎無
次次過緊馬路嗰陣都唔知個位係咪真係過得 純粹見無車就過
真係撞撚死咗都唔出奇
船真心正 仲有野飲送
早知比張減20%既飛你啦
船真心正 仲有野飲送
早知比張減20%既飛你啦

盡量唔好quote我啲遊記好長費事影響人睇
唔緊要啦 都就唔啱時間你聽日幾點走
我有儲飛尾習慣 唔捨得俾張飛人
如果唔係我應該都會俾人用
btw巴打你講起送嘢飲
其實如果睇真啲張單

佢個5900包嘢飲嘅價錢
其實係船飛4750+嘢飲1000+service150
不過佢賣就係一張adult包嘢飲5900咁賣
我而家都唔係布達佩斯 遲幾日先再返去巴打有冇買鵝肝醬?有冇邊隻好推介
我係買學生飛,4900
冇呀我冇買得hand carry攞唔到上飛機
唔好意思我朝早六點機 所以而家去緊機場了
一來我唔知外國學生計唔計學生
二來就算佢計我都唔記得帶學生證
呢幾日運氣好差
唔緊要啦都係差少少錢
但Budapest真係好靚 好鍾意呢度
咁早機,俾我實頂唔順
一路順風
瞓機場
睇下有冇機會係其他地方撞到啦
可惜落雨聽日睇個勢都係落全日
唉同藍天白雲嘅budapest無緣份
好彩都仲有夜景可以睇下
但願唔好大雨到夜景都矇埋
冇事既會好天的!
menza幾近我,一於聽日中午去食
有無話有啲咩好食?
唔使太驚 睇實銀包就得 基本上得遊客係嗰度 同埋近巴士站
啱啱去完 會唔會撞到你
今日食咗個鴨胸risotto幾正
唔會啦你咁夜先去,我依家都準備瞓覺
你如果聽日行景點就可能會見到我
btw onion ring好無食?
我本來都想揀 但係最後都係揀咗薯條
呢個好好食
我記得當時都係揀onion,好撚正,好重洋蔥味

btw
會唔會去new yorkcafe?
間野好撚7串,人前人後二個樣,西口西面,仲要歧視華人, 屌佢老味,得甜品同環境比得可取,
我嗰日去 d人冇乜野 反而係食物唔太出色
環境真係好華麗,岩晒港女打卡呃like
唔會 見好多人話又貴服務又差又唔係特別好食
如果只係食個環境咁我就省返啲錢去第二度食算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞