[LIVE] 即興獨遊布達佩斯4日(多圖多字)

401 回覆
54 Like 1 Dislike
wizz覆我email
I am sorry that your trip was longer than expected, but since your flight has been delayed for less than 3 hours (2:44 hrs), you are not entitled to a compensation.
唔該哂
過幾日去 重爬全文發現m3 原來咁
我住m3沿線 某間酒店
好在及早發現 但要搵下點拆
我係上次話Oudenaarde 好靚嗰位巴打
聽朝就岀發去Budapest 啦我
玩幾多日呀
我聽日就真係要開始做dissertation做到頭都痛已經拖到無得再拖
應該三日三夜咋
你成個trip多唔多用cash 一蚊cash都無
㩒咗近400蚊cash (hkd) 淨係用咗幾十蚊
淨係買postcard個間舖同唔記得邊間雪糕唔收卡
根本㩒100蚊傍下身已經夠
太遲了 我已經撳咗成萬蚊出嚟
點解唔用卡
見到有啲餐廳同上萬聖殿個平台都要cash 咁得50鎊cash 係身就直接去左換錢一換就萬幾蚊ft
St. Stephen's Basilica我無上,上咗影張相嚟睇下
用英國銀行卡抵 ?
我係懶 貪方便先用 抵唔抵無計過
應該今日或者聽日去,尋日去左恐怖之屋
用Monzo or Revolut 好抵
仆街我要留係布達佩斯6日
最尾兩日可以改,但諗唔到去邊

克羅地亞/斯洛文尼亞/Balatonfüred

巴打有無推薦
我留喺Budapest 三日已經開始覺得悶.....
克羅地亞去Split or Dubrovnik 都唔錯,我上個星期先完
There’s been a long spell of dry hot weather in Hungary 🇭🇺 just right for cycling 🚴
每晚都落雨喎
你用monzo定revolut
我兩張都有 但結果都係淨係用monzo
3日都悶 我3日半嫌太少
我將會去同去左既地方應該同你差唔多
一日buda既兩個堡一日pest 國會同教堂同city 再一日羅馬浴池同boat tour 我已經諗唔到有乜做
我無咩plan景點 邊度順路就去下 唔順路由佢
明明係hea遊但都覺得時間嚴重唔夠用
反而對食好有要求每一餐d餐廳都係專登去
我對食都好有要求 食左你哋推介嘅鴨胸飯同鵝肝都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞