[LIVE] 即興獨遊布達佩斯4日(多圖多字)

401 回覆
54 Like 1 Dislike
duck and waffle 一條友去食會唔會好毒? 六月尾去London獨遊兩日乜都未plan
我係london不嬲都自己一個周圍去,食餐飯冇話毒唔毒嘅我諗
兩日咁少 你由香港過嚟?係會去埋英國其他地方玩定點
平就話試下伏啫 又唔係平 巴打唔好咁睇唔開
快閃HK去paris兩日,之後london兩日返HK , 計埋出入機場,其實每度地方得日半

之前出落機票唔記得左改期冇左回事
明白
嘩趕到仆街咁london你行主要景點算啦
london eye+big ben
buckingham palace打個卡
大英博物館入去兜個圈
係咁咦經過下oxford street+hyde park行下
去埋tower bridge+tower of london
搞掂一日半差唔多

不過有樣好就係依家太陽好遲落山,要入場嘅地方就早啲去,淨係外圍影相打卡嗰啲可以傍晚六點幾七點先去都無所謂
轉咗型做london旅遊post
終於見到你個post 未得閒睇曬呀我宜家係Croatia
諗緊翻英國前要唔要飛轉 Budapest 啲機票平勁多十幾鎊咋
咁平 飛啦仲諗!個邊而家天氣應該唔錯
頂我本身都好想去croatia但唔夠時間就忍痛放棄咗
諗住大概幾時返英國?
lm 睇live 趕頭趕命
其實我係Croatia 未買回程機票 所以幾時飛同飛邊都未定 我既concern 係好攰同唔夠衫 因為Croatia 已plan既已經有12日 可能仲會過黑山 再去埋Budapest 就可能要一次過去廿幾日 人都散
巴打好似上個post都有留言?
都去完個旅行先嚟追live遲晒大到
[廣告]應該要追蹤我先係架嘛[/廣告]
無記錯你好似話成個六月都係歐洲?怕攰咪返uk抖下先再去
但如果係我就一定攰都去埋 最多hea遊十幾鎊機票喎
btw咁你去完晒旅行7月係邊?返香港?
多謝巴打我都係咁諗,時間唔多都係主要景點求其行一行算
btw未必有人想知,不過我改咗行程

我七月中會再毒遊
暫定會去十幾日西班牙法國南部+葡萄牙lisbon同porto
到時都會開post一路live住去旅行
有興趣嘅巴絲可以追蹤我

事關我啱啱開始諗住plan嘅時候先諗起andalucia夏天係地獄嚟 30幾40度
雖然葡萄牙都好熱 不過冇andalucia咁難頂
最主要係我唔會放棄我啲葡撻熱都要食
樓豬坐wizz帶咩行李
以前wizz比一件hand carry喼 但係最近佢更新咗policy淨係比免費背囊
連細hand carry喼都話要比13鎊買priority
嚟緊星期四飛 唔知買唔買好 佢地有無捉人?
就係得一個背囊我行李少到爆
執好晒啲衫呀日用品都仲有成半個背囊嘅位將個手袋塞埋落去
上次就係坐wizz去budapest 帶咗個喼
今次去bulgaria+turkey 7日
飛wizz淨係比免費背囊 7日驚唔夠
我遲啲十幾日都諗住淨係一個背囊洗下衫咪算 帶咁多嘢做咩
因為我前日行行下拗左柴,歐洲啲石路有時真係好難行宜家仲有啲痛同腫,去唔到咁耐
7月行禮呀再同父母去旅行
小心啲呀
咁唔好去budapest住啦 休息下
我11月先行禮完全唔諗住返嚟英國行
宜家應該去完克羅地亞就翻去抖下
呢個係咪你first degree?如果first degree唔行禮我覺得有啲可惜
係 但我唔係好care
都係為張紙啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞