【終於有啦!】腦魔豆袋公仔/吊飾最新消息

638 回覆
34 Like 275 Dislike

黎啦!黎啦!黎啦!!嬲嬲腦魔同奶腳腦魔已經跳緊入袋黎緊香港,本地順豐同港外平郵既訂單都會係今個星期五(12號)寄出既!

本地順豐既巴絲打預寄出後兩日內會收到SMS通知你去順豐取貨,如果你15號(星期一)都未收到SMS既話,記住Whatsapp我啊!我會幫你跟單架
最後就係,歡迎巴絲打瘋狂同我分享腦魔得意靚相貼堂啊!!我都會係IG #腦魔 搵你地架哈哈哈

唔識應?有冇原畫師授權?

係咪睇唔到 我又quote下先
真係難怪人唔覆你地 係咁依上google都見到舊登同連登都討論左好多次啦

舊版既腦魔係public resource黎,係舊登好多巴打左一個右一個咁砌出黎,據聞係咩美國卡通the tick既角色改改改改到完全唔同樣,無咩「原畫師」,咁要搵邊個授權? 你search 高登 腦廣 版權 都見到唔少post講過啦

連登新既腦魔lomoji就有原畫師,就係歪洛巴打,係佢畫同設計既,但樓主做果d都唔係歪洛果d,係舊果d,之前果個賣貼紙既被人屌係因為佢直接用左歪洛巴打重畫既腦廣高清圖黎印貼紙拎去賣
真係難怪人唔覆你地 係咁依上google都見到舊登同連登都討論左好多次啦

舊版既腦魔係public resource黎,係舊登好多巴打左一個右一個咁砌出黎,據聞係咩美國卡通the tick既角色改改改改到完全唔同樣,無咩「原畫師」,咁要搵邊個授權? 你search 高登 腦廣 版權 都見到唔少post講過啦

連登新既腦魔lomoji就有原畫師,就係歪洛巴打,係佢畫同設計既,但樓主做果d都唔係歪洛果d,係舊果d,之前果個賣貼紙既被人屌係因為佢直接用左歪洛巴打重畫既腦廣高清圖黎印貼紙拎去賣

腦魔
姐係我整到個樣衰d就冇版權問題?

舊腦魔你整幾靚幾樣衰幾似或者中左輻射都得(如果有問題既,各種版本既高登/app都唔用得腦魔icon,因為論壇都係營商,係得連登有歪洛巴打授權比佢放lomoji上黎)

但連登d腦魔你整幾靚幾樣衰幾似或者中左輻射都會侵犯左歪洛版權

黎啦!黎啦!黎啦!!嬲嬲腦魔同奶腳腦魔已經跳緊入袋黎緊香港,本地順豐同港外平郵既訂單都會係今個星期五(12號)寄出既!

本地順豐既巴絲打預寄出後兩日內會收到SMS通知你去順豐取貨,如果你15號(星期一)都未收到SMS既話,記住Whatsapp我啊!我會幫你跟單架
最後就係,歡迎巴絲打瘋狂同我分享腦魔得意靚相貼堂啊!!我都會係IG #腦魔 搵你地架哈哈哈

巴打真係好正

我都覺
新既一批嬲嬲腦魔

感謝巴絲打們
呢幾日瘋狂抄緊單
(d字寫得超樣衰
新既一批嬲嬲腦魔

巴打真係好正

我都覺

笑左

巴打真係好正

我都覺

笑左

咩意思呀你

巴打真係好正

我都覺

笑左

咩意思呀你

即係巴打好幽默!

巴打真係好正

我都覺

笑左

咩意思呀你

即係巴打好幽默!

我對你講既野有保留
[超認真]絲打考慮下腦魔tsumtsum[/超認真]

巴打真係好正

我都覺

笑左

咩意思呀你

即係巴打好幽默!

我對你講既野有保留

唔信我

又幾得意

巴打真係好正

我都覺

笑左

咩意思呀你

即係巴打好幽默!

我對你講既野有保留

唔信我

信你唔過

又幾得意

方便拎出街
新既一批嬲嬲腦魔

照呢隻整? 咪有問題囉

呢隻個表情係舊腦魔黎
同埋無拳頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞