話時話.點解當年支共夠膽簽呢條條例

23 回覆
44 Like 0 Dislike
《公民權利和政治權利國際公約》規定了公民個人所應享有的權利和基本自由。主要包括:生命、自由和人身安全的權利,不得使為奴隸和免於奴役的自由,免受酷刑的自由,法律人格權,司法補救權,不受任意逮捕、拘役或放逐的自由,公正和公開審訊權,無罪推定權,私生活、家庭、住房或通信不受任意干涉的自由,遷徙自由,享有國籍的權利,婚姻家庭權,財產所有權,思想、良心和宗教的自由,享有主張和發表意見的自由,結社和集會的自由,參政權。

而自己國家又完全唔守
依家歐盟準備要清算
簽左唔代表D乜,佢簽左但唔係國家條例加入實行,等同廢紙一張
仲有,實行左的話佢就取代唔到美國 自己國家咁多聲音,依家叫封左嘴,大陸仲有大把唔見得光的事
好似冇簽過喎
支共簽乜都得,反正無諗過會遵守
就算簽咗咪又係「歷史文件」一份 對支共嚟講都係廢紙一張
支共應承咗會簽,但最尾無簽到
怕乜撚簽,係咪都唔守規矩
簽左有著數攞,支那人一定簽
其實有轉化做國家條例,不過實行成點大家有目共睹。
莫財乜都肯㗎啦
等於你同你老細搞公司
話發左一定預埋你
真係發左一定唔識你
簽完之後走數
wto果堆承若都係咁啦
識鳩你班友 反正都係歷史文件 廢紙黎
你有你簽 我有我做 打我阿.?罰我阿.?
佢唔守都吹佢唔賬 唔通派兵打佢?
你真係唔識架喎
簽又唔代表乜 反正唔會執行
強国憲法

第三十三条 凡具有中华人民共和国国籍的人都是中华人民共和国公民。
  中华人民共和国公民在法律面前一律平等。
  国家尊重和保障人权。
  任何公民享有宪法和法律规定的权利,同时必须履行宪法和法律规定的义务。
  第三十四条 中华人民共和国年满十八周岁的公民,不分民族、种族、性别、职业、家庭出身、宗教信仰、教育程度、财产状况、居住期限,都有选举权和被选举权;但是依照法律被剥夺政治权利的人除外。
  第三十五条 中华人民共和国公民有言论、出版、集会、结社、游行、示威的自由。

佢自己寫既野都唔洗遵守啦
洗遵守不平等條約既野?
紅 色 三 毛 警 告 信 號 現 正 生 效
https://lih.kg/1170436
1998年係紐約聯合國總部簽左,但人大話晾住咗係國務院度批唔到條公約係中國實施
國際條約你國力有返咁上下簽完唔守邊個吹得你漲,好似海牙公約美國英國咪不停搵法灰色地帶
憲法仲勁啦 乜都敢講 乜都敢做 共產黨萬歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞