(頭皮)脂溢性皮膚炎集中討論區

115 回覆
7 Like 1 Dislike
有左接近十年,頭皮又紅又勁大塊頭皮,用一般洗頭水絕對無效,要用藥性洗頭水,Nizoral 幾年前用有效,最近已經用到無效,要混合埋有蕉油成份既洗頭水好小小,有無人曾經有相同問題?係唔係一世都根治唔到?
嚴重到眉毛,耳仔後面都有,唔係一般落雪既頭皮,係一塊塊,最大塊試過成個一毫子咁大
我都係,搞到脫髮添,
而家薑黃洗頭水,少d油,
已經食埋印保
希望減緩個速度
我暫時頭髮好多,幾多歲開始脫髮?
成日好多面油頭油,
頭皮好易紅腫、痛、生頭瘡,
23開始(以前一向多面油頭油),而家29,
上年先的起心肝食藥,
頭髮明顯比23之前少左,
但而家明顯改善左
我全部症狀都有,只係無脫髮問題,頭皮問題點搞?
咁樣多油法,脫髮都係遲早既事,
試過好多野,最有效都係食保康絲
因為最主要原因都係男性荷爾蒙分泌過多造成
但係保康絲太多副作用,同埋都幾貴
冇計,我已經買印保(平好多)
so far食左幾個月,
暫時冇咩好大負作用,
係性慾減退少少(本身都需求好大)
藥膏名係咩?
試下台灣Aromase, 幾好

買佢隻淨化液再加果隻平衡洗頭水
我十一二歲開始有,有頭瘡,會容易脫髮,甩啲頭髮會有粒酒米痴喺髮根位
廿幾歲就好返少少,但多頭油,頭頂好稀疏
依家都keep住用松焦油洗頭水
最主要問題係用藥性洗頭水係control 到小小, 但無理由一世都keep 住用
如果唔怕痛可以試吓用歐家全幾好用
頭皮要痕,紅,同埋一塊塊
頭瘡吱出黎既液體?
我用瀟灑可以㩒得住 一唔用又會出返嚟
已經用到無哂效,得返蕉油有用
係咪醋酸氟輕松乳膏之纇,如果輕微真係有用;我以前搽過一隻特強999膏(無溥何氣味),又係攪掂個脂溢性皮膚炎
E隻病真係痴線
中4開始發病個頭勁痕
係咁R係咁損,跟住個頭開始油
一塊塊頭皮就黎了
有排天氣乾
我都唔知係額頭油定乾得濟
個額頭狂甩皮
k字頭個隻藥性用參唔多一個月就無咩效
反而用瀟灑(藍色洗頭液)頂左幾個月都無咩事
巴打 nizoral 邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞