元朗裘錦秋中學被批在校播放學生認錯短片 校方:已要求教師銷毁片段

908 回覆
377 Like 6 Dislike
講到佢係教科書上面果篇文就會出現
但佢個人其實無乜野 仲幾好笑
上佢音樂堂都幾relax
我係張副校最後一年學生,只能說係佢身上學到點做人,待人接物。
可能我地班果果都間題學生
放書係鋼櫃佢都捉到無反應

我地後尾收得醒
坐窗邊嘅會幫手執前後兩層
再將書背對出 書放書中間
就禁睇睇唔出 一知要搜櫃
窗邊同學就會即時抽啲書出嚟 其他同學就分散注意力
呂傭賓?
以前成日講狗咬呂傭賓 不識好人心
陳金祥黑會虛偽 雖然佢好L喪 個其實佢好好
以前係我地班主任
我都係郭sir fans
佢改變左我一生 一句說的
令我變返好 真心多謝佢
無人掟臭雞蛋先奇
葉x 章??退休ed
一葦咩 唔係馬振玉咩???
你一講我就記得呢句
仲有叫我地唔好索啲哥羅方
依家個post變左校友聚會
仲記得前兩三年係課室挽人肉三文治,我永遠係最底個個走吾切,之後有次比新黎個姓鄧既訓導捉到,比佢罰我背M記既急口令,仲要佢自己加左幾句,背到我懷疑人生,諗返起真係比人罰得最撚奇怪同好笑既一次知道勿相認
Hi 我係包面
業已畢理撚得佢

以前有同學喺facebook講粗口(@章太炎)
第二日佢facebook嗰一頁比人印出嚟批鬥
心諗一句做乜柒,連人地privacy都唔尊重

jcc咁鳩講真都唔係第一日嘅事

(以下大抵正確但細節存疑,始終四五年前嘅事實在唔係好記得清楚,請見諒。希望有經歷此事嘅校友幫手補遺,感謝。)

早幾年香港寒流勁閪凍,咁啲學生就已經包到成隻粽咁,女學生都自動波着運動服返學,點不知JCC就捉晒啲女學生罰話一定要着裙哇屌你老母、同埋唔可以着街外褸一定要着佢件薄死人校褸

最賤係經過學生一番抗議之後校方提出嘅解決方案係咩呢?可以着街外褸但係班女學生唔可以着運動衫,要額外買一條男裝校褲去着,都四舊幾水呀陰公,啲學生實唔制架,明明着條運動褲已經可以完美解決問題仲要比錢買新褲?於是乎又抗議,然後班友捉晒成級上錦蘭堂度屌,話學生唔撚聽教又盛

有句嘢我記撚到而家呀,大大聲鬧學生:「有錢買電話冇錢買褲」乜Q嘢邏輯嚟呀你條含撚嘴,條褲係比你逼住買仲要最多着得幾個禮拜咁都可以撈埋一齊,真係屎忽生上腦抵你條鳩頭甩頭髮

成件事一係校方蠢到覺得女學生平日着運動衫返學係敗壞道德風氣標奇立異,係就不如唔撚好教書啦返屋企耕田啦鳩樣地球唔適合你哋班廢托

一係呢就擺撚到明食衫廠夾棍,官商勾結屌你老母閪無需多言全家落地獄

係咪mon緊呀?最好係我上面講嗰條粉腸自己親眼睇住啦下
裘記以後中三就出得去食飯 唔知而家係咪
附近得裘記係中三就可以出去食

陳金祥我覺得佢有少少燥狂
我個班係問題學生班
成日激到佢爆 佢一爆 全班淆哂
佢試過嬲得濟 搵地拖打爛左張老師枱
又試過踢爆垃圾桶 坐第一果個女同學 真係多謝佢
成枱成身垃圾
不過佢冷靜返會即刻sorry
佢其實好好 問心我果班全部問題學生
唔係佢應該無乜人壓得住

郭sir記得佢試過同學生落操場隻抽
個學生唔服記缺點
一人一拳 邊個企唔穩 邊個輸
贏左唔記缺點 輸左記多個大過

個陣記得試過五班人係一個課室群歐
何世昌 郭sir一到 全部收哂皮

同埋記得有年係課室打波打中風扇
嚇到仆街 把風扇差啲成把飛落嚟
諗起其實真係好危 仲開住 跌落嚟真係頭都甩
同埋好中意踩斷櫈腳中間個頭通
成張枱拆左個枱面
以前我地真係好痴線

我覺得 以前裘記好果啲老師都走哂
先搞到而家禁

利申
我最後果年 個陣先岩岩起好教學樓
巴打 好似知你係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞