[極新手恩物] 教你由零開始選擇硬件砌機(2)

960 回覆
169 Like 10 Dislike
HOF真係J到出哂血
,打漏左
10000-12000左右
http://www.szgalaxy.com/__ZH_GB__/Product5/ProductDetail?proID=348

完全土味濃 我張70淨係d閃光都搞掂佢啦

hof成隻航空母艦咁又咁勁
你睇佢大陸個裝當然土味濃
Galax 1080ti

咩版本
Galax Hof版係目前我見過最靚(外觀)既graphics card
HOF真係J到出哂血
http://www.szgalaxy.com/__ZH_GB__/Product5/ProductDetail?proID=348

完全土味濃 我張70淨係d閃光都搞掂佢啦

hof成隻航空母艦咁又咁勁
你睇佢大陸個當然土味濃
atx:
CPU

Intel Core i7-9700KF Tray
主機板

MSI MPG Z390 Gaming Edge AC (Wi-Fi)
記憶體

Corsair VENGEANCE LPX DDR4 3200 MHz (8GB X 2) Black (CO-RM-K16GX4M2B3200C16)
顯示卡

Galax RTX 2070 EX White V2 ( 1-Click OC)
固態硬碟

Samsung 970 Evo Plus 500GB
硬碟

Toshiba 3TB (DT01ACA300)
電源

Antec Neo Eco 650 Gold
機箱

Antec P8
RGB / 散熱用品

Noctua NH-D15
優惠

請先確認閣下屏幕是否有HDMI接頭及HDMI線,如有需要可免費提供。
小費

總計

MATX:

CPU

Intel Core i7-9700KF Tray
主機板

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC
記憶體

Corsair VENGEANCE LPX DDR4 3200 MHz (8GB X 2) Black (CO-RM-K16GX4M2B3200C16)
顯示卡

Galax RTX 2070 EX White V2 ( 1-Click OC)
固態硬碟

Samsung 970 Evo Plus 500GB
硬碟

Toshiba 3TB (DT01ACA300)
電源

Antec Neo Eco 650 Gold
機箱

Antec P6
RGB / 散熱用品

Noctua NH-D14
優惠

請先確認閣下屏幕是否有HDMI接頭及HDMI線,如有需要可免費提供。
小費

總計
CPU OK

GPU兩張都唔同價位,完全無可比性
有錢當然2070,唔睇外觀嘅話可以揀平少少嘅msi ventus, 用落0分別,用料唔算差

Ram用你揀corsair個條

版b360-G ok

Ssd就sx8200性價比最高
970 evo最襟用

Hdd 1tb就隻隻分別都唔大

Cpu cooler用noctua u12s都夠
靚少少就d15或者dark rock pro 4

火牛 seasonic focus ok
Mwe垃圾,想用cool master 要用V series
或者個人推薦最多人用嘅corsair rm650x

箱個度可唔可以confirm有幾多mm高?

36左右真係有d 難搞,一間揀左個36嘅可能你又放唔入 最好有圖
Btw其實直接用樓上條list都okay
如果最後轉atx箱嘅話
呢個真心唔識
簡單D講既話就係
你塊板個VRM冇番咁上下既話
就算隻牛1000W都好
佢都係食唔到咁多電推落粒U度
但基本上你正正路路用b360都唔會有咩 推唔盡嘅問題啦

何況又唔oc
呢樣真
靚板既野留番極限oc先再諗
https://youtu.be/l1dHa2F3fvw

5:46

用塊最渣d嘅b360m pro-vd
同神枱級嘅god like板比
根本無分別
依家用緊4代i5 開多幾個chrome都lag
如果想多開chrome順係咪唯有上淘寶買舊xeon黎用
你開d咩
點會開幾個都lag

Confirm係cpu問題?
係咪32bit windows 4gb ram
你不如下次lag個陣
打開個工作管理員出黎
睇下係cpu定係ram 爆usages

如果係cpu嘅,就再睇返邊d程式食最多
唔排除你亂裝野,會係background run個d
爆cpu
大部分都係chrome
同埋平時都有玩開an模擬器 平平地黎講係咪xeon比較抵?
1150socket 以我所知最勁個粒都只係i7-4790k
同埋
同核心數目位嘅xeon

即係你唔換板就只可以用4c8t嘅cpu
不過我估都夠你用?
豪少少就直屌3700x/3900x囉, 仲有一個月
https://youtu.be/3ALciympYCw
我睇呢個又有分別喎
開咗15-20個分頁左右就100%
成排都係chrome
想問下唔玩超頻用i9 9900k會唔會好謂
無謂*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞