既然無錢移民 何不盡勁一鋪?

48 回覆
142 Like 3 Dislike
有錢一早走左 留係到只係因為有BC/或者其他國藉後門
留係到唔出聲既大家 唔係仲惗住2047好撚遠
香港仲可以安然無恙 共狗仆街仲有個譜呀嘛?
我唔撚理你有仔女無仔女好 中產定窮撚好
雨革之後共狗識玩大大力打壓 打到無人敢出聲 越做越過份
書店啲人比人強行夾走 引暴動罪去判7年 買水炮車用黎打壓市民
日撚日大乜撚野灣區 教育 法治 房屋政策 扶貧就扶撚曬班150
4000蚊派到柒碌咁 醫療仲話要免試啦
香港仲會唔會好似以前咁呀?

而家唔反抗去停止咁樣去暴力忽視立法機關獨立性
bypass草案一讀跳二讀 我屌你老母啦 香港剩番轉人仔 支那話 殘體字同拆關考高考咋
你話遊行唔敢衝無用 而家美帝難得肯花心機幫手呀
人地準備十足對香港法治仲清楚過班濕鳩泛民呀
如果有50萬人出黎大大聲比個藉口美帝做野 就算救唔到香港 收鳩班賣港賊皮都好呀

而家香港人咩都無架啦 4000蚊都唔撚比你呀
何況公屋 150都唔夠派啦
何況醫療 咩都慳錢 cut床位 然後話人手不足 要免試入支那醫啦
你而家去啲醫院睇下啦 去醫院d canteen 屌那星勁撚多支那話
連水吧呀姐都講慣支那話 你對佢講廣東話 佢同番你講支話
何況教育? 第時入香港d大學要考高考架啦 個教育局局長又係垃圾
而家唔撚放資源去發展香港啦 放撚曬去大灣區去補血啦
基本上政府除左稅務寬減 無一樣野益你香港人啦
大學而家都全部支那話啦 一個二個土匪咁樣又無禮貌又無學識同氣質
唔好話生仔生女送國際學校再送出國 屌 有咁多錢不如移民
唔反抗 剩番起香港生活得一條路可以行:
奶共 轉華為機 棄信仰 日日睇學「習」 CCTV新聞聯播
子女學支那話 殘體字 第時如果仔女知你反共就舉報你
考高考 然後三大差唔多全部送曬比內地尖子 香港仔番大灣區讀啦
有招一日要執紙皮 無公屋上 肺炎去睇醫生無錢比紅包
香港要驅逐低端人口送你上閪鐵返內陸上山下海 唔好減 條路自己揀

因為你已經放棄左最後機會
6月9記住出黎
正皮!
其實移民唔一定要好多錢,睇你識唔識玩人地國家移民政策。
香港玩撚完嫁喇
到時見
無錢移民就不如去坐監係咩道理
求下大家今次一定要出黎
唔好再講做咩都冇用去逃避
當年03年50萬人上街都阻止到23條
大家認真d諗下 一通過左香港就冇架啦
大家可以準備大量陰司紙 去到中聯辦 撒
得啦得啦 又係呢句
又喺到轉風向,宣揚失敗主義,想香港人坐以待斃團結唔到,食屎啦五毛。
實支持你徒手推翻政權架
$0.3泛濫
我想問坐監同係監獄出面既香港有咩分別?

飯: 都係狗飯
工作: 都係比上司狗咁撚
自由: 香港有咩自由?

監獄仲要身邊係香港人 起碼唔撚使係咁聽到蝗語
講獨狗響監獄外面講撚到咁唔介意入監獄咁
但係真係出咗黎抗爭嘅就坐晒監
既然無錢移民 何不盡勁一鋪買bnb
向身邊親友吹雞,出來行埋大家尚餘不多的遊行權利。
無一點駁得到,樓主好波!
係呀
但移民之後你搵唔搵到工先係大問題吖嘛
英文國家有幾難搵呀
搵唔到咪去唐人街洗大餅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞