【新手故/微甜/婚姻】如果能重來...我要選

367 回覆
101 Like 4 Dislike
開始入大直路喇
好想知果3分真係邊part
加速
嘉玲同子俊真係仆街黎
update?
614 油油行動 正式啟動

大家一齊入黎發夢,幫手推同share出去

614 油油行動 正式啟動
https://lih.kg/1217162
文呢
係咩意思?唔好玩得咁盡?

佢......子俊玩緊我?無可能

我知道而家嘅處境,訓喺我旁邊嘅係佢老公
但我仍然拎起左電話WhatsApp 嘉玲

我:「咩叫唔好玩得咁盡?」

呢句嘢好快轉左藍色雙剔,但一直無回覆

我:「你答我呀!咩意思?」
嘉玲:「果然係你...」

原來佢係試我......我上左當....點算?
嘉玲:「等你返黎香港,我地見面先講」

我個腦就好似俾淘空左,無辦法運行落去

我應該點面對嘉玲?佢會唔會話俾我老公知?點算?

我應唔應該叫醒子俊話佢知?萬一佢真係好似嘉玲講咁玩緊我,咁我點算?

恐懼感瞬間充斥住成個人,但我唔敢發出任何聲

我仲可以信邊個?

我唔可以再留喺呢個地方、唔可以、唔可以!

我將自己嘅行李收好,拎齊証件同所有野

喺深夜嘅台北街頭,不停四圍搵、終於截到一架的士去桃源機場

我買左返香港最早嘅機票

我將耳機較到最大聲最大聲,外面嘅聲音仿佛不停嘲笑緊我點解咁蠢?

一落機已經收到子俊N個WhatsApp
子俊:「去左邊?」
子俊:「落左街?」
子俊:「快D返黎,好掛住你」
子俊:「點解熄左機?你去左邊?」
子俊:「??」

望到佢WhatsApp,我好怕佢已經發現變左藍剔
我將電話較做無聲無震,我唔想再同佢有咩瓜葛

我:「我已經返左香港」
嘉玲:「兩點喺我樓下公園見」

我返屋企放低行李之後就出發去佢樓下

等佢落黎嘅時間好漫長,就好似死刑犯喺刑場上等俾人行刑一樣咁煎熬

佢到底會同我講乜?佢會唔會摑我?我係抵摑嘅

各種可能性喺我腦海裡面不停交替出現

突然有人喺我背脊掂一掂我:「喂。」

我深呼吸左一下,該黎嘅點都要面對

已經準備好俾佢摑嘅心理準備,我慢慢轉身

佢面上完全無半絲激動過嘅痕跡,平淡得有點可怕

「喺度坐低傾,我轉頭就要返上去。」
「嗯。」

「唔洗自責,你唔係佢出去玩嘅第一個女人。」

我個心臟就好似俾人用力插左一刀咁

「我知當年你就企喺禮堂外面,但唔可以怪我,果年聖誕係子俊同我上左床在先,只係佢點都唔俾我公開我地嘅關係,後尾望見佢同你喺課室依泣,先知道原來佢瞞住我搞埋你!連你都夾埋佢瞞住我!」

我開始覺得抖唔到氣:「果年聖誕...你地」

「係,果日我約佢出去睇戲。睇戲嘅時候,係我拖佢先嘅,點知佢都主動將手放喺我大脾,我就知佢對我都有意思。就喺果日,我地上左床,佢都承應左我地之間嘅關係。」
佢都承左我地之間嘅關係
女主角
3P啦不如 之後嘉玲send埋片比余仔
文呢
3P成功了
子俊成功
繼續加速
其實我真係等佐好耐
+1
X2
慢慢啦 講返余仔
樓主出來!
星期一先會有文出,如無意外下星期就寫完,多謝咁多位支持
星期一故呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞