【新手故/微甜/婚姻】如果能重來...我要選

367 回覆
101 Like 4 Dislike
子俊
睇到好心up
子俊真仆街
媽咪擔心我自己一個喺加拿大會唔適應,所以決定陪我過去

去到加拿大,等待開學嘅日子仲有幾個月

身邊比較熟嘅同學知道我退左學都有俾sms我

珊珊:「衰妹做乜無啦啦退學?唔食餐飯就走!無義氣!」

卓妮:「發生咩事? Take care!」

雅詩:「點解要走?你本身唔係同子俊...?點解會變左嘉玲同子俊?唉...總之自己take care!」

原來佢地已經公開左,每次諗返起果日嘅畫面,眼淚就不受控咁流
我仍然會諗點解佢唔搵我,我而家完全明白哂

仲有一個人有俾sms我
余仔:「你喺加拿大邊個town?」
我:「你點知我去左加拿大?」
余仔:「你辦退學果日我偷聽到Auntie講…」
余仔:「我9月都會去溫哥華讀書呀!七月尾就出發!」
我:「我都喺溫哥華。」

佢黎到加拿大之後就日日搵我出街

我知道,佢想我走出黎

由一開始不停拒絕佢,直到俾佢打動,嘗試面對呢個世界

佢總會有好多唔同想法,帶住我周圍去

佢從來唔會問我到底發生咩事,只會默默地對我好

直至臨開學前嘅一次,佢帶左我去Capliano Suspension Bridge

佢想拉畏高嘅我出橋

「唔行丫!」
「黎啦!行出黎望靚好多!對面仲有好多野睇咖!」
「條橋好似左搖右擺咁!唔行丫!」
「你合埋眼我拖你行過去!」

「到未?.....到未呀?點解條橋咁長咖?」
「ok喇!過左條橋,你可以睜開眼喇!」
我一張開眼,佢只係拖左我行一半!我嚇到腳軟!
佢著我將手扶喺扶手上,佢隻手越過我條腰扶喺我隻手旁邊

「係咪好靚呢?」
望住莊麗嘅大自然,深深咁呼吸呢度嘅空氣,好似搵返自己失去左嘅勇氣
余仔將手放左喺我隻手上面:「不如我地試下大叫丫!應該會有回音咖!」

「啊!!!!!!」
我都跟住佢大叫:「啊!!!!!!」
心裡面默念一句:「放低佢啦!」

喺無幾耐之後,余仔再次同我表白,我接受左佢。
喺跟住呢年幾嘅時間入面,除左讀書,我嘅世界裡面就只有余仔一個

直到2008年,Facebook 嘅興起
全世界各地嘅人都一窩蜂咁註冊、瘋狂add身邊嘅朋友
結果,中學時嘅小部份同學透過我嘅英文名搵到我

當時真係經過身邊每個人都係不停咁掃Facebook

我都會,但其實係想喺裡面搵下有冇子俊嘅身影

縱然我地已經分開左、縱然佢同我身邊都已經有第二個

我仲係想知道佢過得好唔好

我好傻?係

有啲人話初戀永遠都最難忘,但並唔適用喺我身上

對我而言,對一個人毫無保留地付出,失去一切時先會刻骨銘心

過左無幾耐,嘉玲透過common friend add左我

意味住我可以知道子俊嘅近況

即使只可以隔住半個地球、隔住另一個女人先可以知道你近況

我仍然好想去知道

當我打開嘉玲嘅Facebook

我見到佢手抱住一個bb嘅相、跟住係生完bb喺病床上嘅相、跟住

跟住係子俊喺病床攬住佢膊頭,同bb嘅合照

我嘅世界再次因為佢而崩塌

我曾經奢望過佢地好快就會散,曾經奢望過一切都會誤會

喺我缺課呢一個星期,余仔每日都會照顧我嘅三餐

佢無問過我發生咩事,只係默默陪喺我身邊

我唔肯沖涼嘅時候,佢甚至會拎毛巾幫我洗面

「我幫你開左缸水,你沖涼好無?」
「你已經留左喺房成個星期,沖個涼出去食個晚飯丫?」

實在唔想再聽到余仔嘅嘮叨,所以我死死地氣去左浸浴

當我浸完浴,起身開花灑沖緊身嘅時候

花灑嘅聲音喺我耳邊無限放大,令我好似置身當日嘅更衣室

嘉玲幫佢含嘅聲音、佢地之間發出嘅啪啪聲不停喺我耳邊縈繞

「啊!!!!」我大叫左出黎

余仔衝左入黎:「做乜事?做乜事?」
下一秒,當佢發現我全裸嘅時候,即刻低頭:「Sorry!我以為有賊!」
正當佢轉身走嘅時候
我行出浴缸:「唔好走......」
我當時問自己,點解佢可以咁對我,唔通我做唔出?

結果喺呢晚,我同余仔發生左第一次關係

去到呢度我想俾大家選擇下一章
(A) 同余仔發生第一次嘅經過+少量余仔視角
(B) 直接寫子俊嘅解釋同視角
揀左其中一章會唔會無得睇另一章?
2.寫子俊都係報復心/嘉玲想搶子俊<哩d唔想睇
比我簡寫A啦 我想知A點諗
Why not both
Btw想知余仔點諗楚兒先 可以為左楚兒無條件咁付出

Live 左好想快d有文!!!
Both
寫子俊同嘉玲離婚
因為唔知道大家有無興趣睇余仔嘅想法同角度,所以先出個選擇俾大家
子俊果PART點都會有的
會想知余仔視角 不過都想快d知道前因後果想知道點解子俊會咁對楚兒 好吊癮 出多少少比我地睇
咁both啦
B. 然後 A🤣
唔知係有畫面定點 最後兩篇文搞到我聲如雨下
加速!!!!!!!!!
等出文中~~~~
我用手圍喺余仔嘅頸上面:「錫我。」

余仔小心翼翼咁錫我,好似大力啲都會整痛我咁

我將脷伸過佢果邊,佢亦慢慢用條脷回應我

我放左佢隻手上左邊胸,示意佢可以開始下一步

佢輕輕力揸落黎,再舔我嘅乳頭

我輕輕地呻吟同縮左一縮

畢竟已經兩年無搞過野,身體變得比較敏感

佢將我橫抱起身,將我放落床上面

我知我好仆街,但佢橫抱起我果下,我諗起同子俊嘅第一次..

為左忘記呢個想法,我將余仔推落床,將佢嘅底褲同面褲一次過拉到最低

當我望到佢細佬,原來唔同人嘅會好唔同

余仔比子俊嘅粗,長度就好似差不多
Sorry,我知拎黎比較真係好衰格

我只係輕輕上下套弄兩下,余仔已經扯到好硬
正當我諗住將佢細佬放入口嘅時候,佢扯返我起身

「呢啲野應該男仔做主動。」
佢先喺我啲毛毛上面摸索左一陣,終於觸碰到豆豆

「嗯...嗯..」

佢突然間停低手:「我地真係可以?」

我直直地望住佢雙眼,望住呢個一直將我當做瑰寶黎呵護嘅人

我微笑點頭:「可以。」

接住落黎我感受到佢抑壓左好耐嘅慾望

佢開始大膽咁吸啜我嘅乳頭、將手指插入小穴
唔知係咪因為余仔個人偏瘦,手指特別修長,好容易已經掂到我嘅G點

「啊...啊...嗯..唔得喇..」

佢又試停哂手:「Sorry,我係咪整痛你?」

我都唔係咩老手,但望住佢嘅動作笨手笨腳真係幾可愛

我將佢個頭拉向我:「你整到我想要喇....」
《余仔嘅視角》
由中一見到佢著住套red cross制服步操嘅時候,我已經鍾意左佢

佢就好似陽光嘅存在,每日都帶住個特大笑容返學,成日四圍蹦蹦跳

每日望住充滿朝氣嘅佢,返學嘅日子變得無咁難捱

我知道自己條件唔好,瘦到成條柴咁又唔靚仔

所以我用無名氏嘅身份每朝買早餐放喺佢櫃桶、佢唔開心時寫紙仔俾佢鼓勵佢
-----------------------------------------------------------------------------

到左中三我知道佢同隔離班嘅孫家興拍拖,感覺就好似失戀
點知過左兩個月佢地就散左,但佢就好似無發生過咁

睇黎佢都唔係好鍾意孫家興姐?佢地嘅分手亦激起左我表白嘅勇氣

我將一封表白信放左入佢櫃桶,結果換黎係佢嘅一句:對唔住

我有諗過不如轉移目標,但佢頭上就好似打左Spotlight咁

我嘅目光永遠都移唔開,或者佢就係我嘅命中注定?

我選擇默默遠望佢
-----------------------------------------------------------------------------
直到中四,一個風頭躉轉校到我地班

我睇得出楚兒都鍾意佢

我試過努力谷肥自己、去做運動,希望可以吸引到佢注意

但始終唔成功

去到中六開學,楚兒被安排同伍子俊坐

我開始有唔好嘅預感,結果真係俾我見到佢地兩個喺課室入面...

佢竟然夠膽喺課室揸楚兒對波!

無喇無喇!我睇得出楚兒真係好鍾意佢。

好記得中六嘅一個星期五,呢一日見到楚兒留到就黎五點都未走

我見佢急急腳咁行上六樓,偷入禮堂

我喺外面掙扎左左一陣,好擔心會見到自己唔想見嘅畫面

最後,我都係入左去,行入去嘅時候我唔小心整跌左個掃把

我靜靜咁執返起,無動靜?應該無聽到掛?

我望勻整個禮堂都見唔到人,所以我向後台方向行

我行緊上去嘅時候已經聽到:「試下用口幫我」

吊你?我係咪聽錯?我急忙行快兩步

喺門外面望到入面塊鏡嘅倒影

楚兒:「唔制!咁肉酸!」

子俊:「幫我啦,我想試好耐。黎啦。」

我見到子俊拎住自己碌野,對住蹲喺度嘅楚兒

我望到楚兒好唔情願咁張開個口,子俊一野隊左碌野入去

楚兒:「咳..咳..咳..有陣尿味...」

子俊:「Sorry,我濕張紙巾抺一抺佢先。OK,你再試下。」

我望到楚兒就好似平時睇AV咁上下上下咁啜子俊碌野

子俊仲伸手禁佢個頭埋自己身

楚兒咳左兩聲,好委屈咁:「唔含喇,頂到我喉嚨,好辛苦!」

跟住我就望到子俊稱起佢成個人,開始推車

雖然裡面果個係我女神,但望住佢咁俾子俊推,我細佬仍不禁扯起左

我唔想再睇落去,我開始覺得心痛,點解要咁糟蹋楚兒?

我一定唔會咁對楚兒,唔會迫佢做佢唔想做嘅事

我靜靜咁離開禮堂,生怕楚兒會發現我望到佢咁難堪嘅一面
下一篇就會係B 嘅開始喇
咁你快d出比我地睇拉🙈好心急
子俊
余仔

自膠
「高考無耐你就搞大左嘉玲個肚,邊搞邊等我?」我恥笑左出黎
「係意外,我同佢本身就無感情。」
「意外?當年我親眼見到你地喺禮堂度搞野!」

子俊不可置信咁望住我,接住落黎係沉默

「對唔住,我當時仲細個,嘉玲除哂衫咁撲埋黎....我唔知你喺度...我」
「你唔知我喺度?係你寫紙仔叫我去搵你!」
「我無寫過咩紙仔!」

《發生禮堂後台的當日-子俊的視角》
我唔明點解佢要突然同我分手

為左果個余仔?我唔信我會輸俾隻四眼龜囉

我知道佢仍然會偷望我,我知道佢唔鍾意我同其他女仔有身體接觸

所以嘉玲每次捱埋黎,我都會縮開

每次見到余仔過去獻殷勤,我都嬲到眼火爆

「等陣lunch time我地跟蹤余仔同楚兒好無?」嘉玲又試捱埋黎

「有乜好跟?唔跟!」我立即縮開

「余仔今日同楚兒表白呀!佢追左佢咁多年!今次應該得喇掛?」

「一齊出去食LUNCH好嗎?」我已經聽到余仔約楚兒

我心裡面不停不叫:「唔好!唔准!」

楚兒:「好呀!」

我個心好似俾人用刀大力咁插左下

「跟啦跟啦!當陪我,我想第一時間知道佢成唔成功呀!」

「好。」

一行到入餐廳,我已經望到佢地兩個坐左喺邊

我故意揀左佢地附近嘅枱,希望聽到楚兒有冇應承佢

嘉玲拉住我行過去:「撐枱腳呀?」

楚兒:「係呀!」

我地分左手先一星期,佢就同第二個男人撐枱腳?咁我做乜仲要咁避忌?

嘉玲成個人捱左落我度,我知道佢偷望緊我,我轉登唔避開

餐廳好多人、好嘈,我聽唔清楚佢地講乜

我淨係見到余仔拎起紙巾幫佢印眼角

楚兒點解喊?我下意識想企起身,嘉玲將我拉返黎身邊

余仔講左句野之後將隻手放左喺楚兒手上

佢地係咪已經一齊左?

我嬲到飯都無食就離開左間餐廳

我返到學校,將憤怒發洩喺打波上面,打到上堂鐘聲響先返上課室

其實我係好怕望到佢地喺課室有咩親密嘅行為

我唔可以望到楚兒俾第二個男人....我一定會癲

返到課室,我見到櫃桶有張紙條
「四點半,禮堂後,CY」
繼續加速
嘉玲bitch 黎
不過子俊自己受唔住誘惑怪得邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞