【新手故/微甜/婚姻】如果能重來...我要選

367 回覆
101 Like 4 Dislike
有幾個位好似係自己身上發生過咁
好好睇
尼個會不會是最後真相,女主角會否又被人老點多次架?
不過,女主角遇人不熟真慘。
加油樓主
Sorry😭今日病左,聽朝一定補文
好好休息
辛苦曬 香港人
今日好好抖下
「點知完左聖誕假返去兩日,佢就同我講分手、話有鍾意嘅人!結果俾我撞見完你地喺課室摷、又俾我發現你寫紙仔俾子俊約佢去禮堂後台搞野!你知唔知我望到你地搞野個心有幾痛? 你係我最好嘅朋友!」

「但我真係好鍾意子俊,我唯有諗計搶返佢返黎。我知道係傷害左你,但我當時真係無其他辦法。」

我淚如雨下:「我果陣根本唔知道你同子俊一齊左!如果唔係我唔會同佢一齊!」

「都過去左,我約你出黎係想點醒你!佢係玩家,你玩唔起!」

我對佢所講嘅野好懷疑:「你明知佢係玩家點唔離婚?」

「我唔離婚唔係為左佢,係為左對仔女!佢果陣搞大左我個肚,叫我落我唔肯!我上佢屋企同佢屋企人灘牌佢先肯娶我!結果晚晚唔返屋企,我有試過做唔同嘅野留住佢、但每次見面唔係鬧呢樣就果樣,我果陣先20出頭!我真係有諗過走!但為左個仔,我選擇忍!」

「後來有一晚唔知佢發咩癲,一返黎就衝入房除我褲搞我!我仲以為我地之間有彎轉,點知第二日佢又無左回事,果次就有左妹妹。陀住妹妹、湊住哥哥,我真係再無心力去Keep住自己嘅身材,結果生完妹妹之後,佢就無再掂過我。」

「咁你點知佢出去玩?點知佢係玩我?」

「佢本身就係一個唔搞野會死嘅人,加上佢每次返黎身上都有唔同嘅香水味,點會唔知?咁多年黎我都同自己講,當自己係單親!」

「原來人真係會為左仔女而改變、委屈自己同一個唔愛自己嘅男人生活。對仔女對我黎講就係我嘅生命,我應承過自己,點都要捱到兩個都上哂中學,之後我就會同佢離婚。」

「我知道果次佢特登黎join我地食飯就係為左見你,因為佢已經有好一輪無新目標,我本身以為你同魚仔感情好堅定,點知!唉,總之你唔好再咁易上當,錯左嘅就忘記佢,我要講嘅係咁多!」

嘉玲講完就轉身向佢屋企方向走

我好驚.....因為我知佢講嘅都係真話...

點算?我應該點面對老公!如果今晚子俊搵上門點算?

我決定返屋企拎好衫、租間service apartment住到老公返黎為止

結果當晚真係收到子俊嘅WhatsApp
子俊:「點解要避我?」
子俊:「返左屋企?」
子俊:「你到底喺台灣定香港?」
子俊:「我好擔心你!」

我覺得佢好嘔心,但我諗起自己.....我覺得自己更加嘔心

明明有老公仲同第二個搞埋

以為人地等自己等足咁多年,原來到頭黎佢只係貪我方便、易食

搞成咁.....我真係抵死.....抵死..
btw 佢沉船了
留名支持
好睇到
邊個係真同假都未知
劇情突然推得咁快嘅
多謝支持
多謝支持
Man le?
多謝支持
好快就會到結局, 多謝支持
多謝支持
既然就尾 可唔可以加多次重甜少少 樓主寫甜寫得幾好
好難再插到重甜入緊直路喇
一口氣睇哂 睇到喊
推 加速加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞