[高中][純愛] 《如陽光伴我》 有關我和兩個女孩一隻貓的故事

980 回覆
144 Like 6 Dislike
今から行くよ
開始唔想心如篇大結局
立曬flag......係咪痴線㗎
立曬flag......係咪痴線㗎

開始唔想心如篇大結局

今から行くよ

心如仲有3至4章!
謝謝大家留言!
81正評 好開心 希望唔好停!
最後心如係米死左?
個人覺得個topic唔洗改
同一個故有兩個唔同topic反而仲怪
唔夠高人氣我估可能係因為入局唔夠快
我估可能係抑鬱症太嚴重,最後自殺
唔好呀
睇完啱啱個篇 再加埋之前嗰啲就覺得心如會死咗

最後心如係米死左?
我估可能係抑鬱症太嚴重,最後自殺
睇完啱啱個篇 再加埋之前嗰啲就覺得心如會死咗

唔可以答大家劇情啦!但多謝你地討論好感動

個人覺得個topic唔洗改
同一個故有兩個唔同topic反而仲怪
唔夠高人氣我估可能係因為入局唔夠快

我都認同咁加返[少甜]算!
的確係入局慢 因為會想慢慢鋪排,唔夠eye-catching
心如的日記(二)

2011年10月2日 星期日 雨

比賽輸左…明明只係第一場比賽。支援唔到隊友,執行唔到教練既戰術,係我既錯,我太多問題、太多煩惱,我點解成日都諗咁多無謂野既?

最近醫生開既藥令我完全集中唔到,成日都要覆診,返學對我來講愈來愈難,好彩學校好似完全唔介意我唔上堂咁。由細到大,最常聽到屋企人問我既就係,點解我連哥哥一成都無、到底我係唔係佢地親生?既然佢地係咁諗,既然最好既基因都已經比曬哥哥,點解仲要生我?

我都好憎自己,點解自己咁無用...我真係好努力去面對,但我好辛苦,真係好辛苦。
心如
2011年10月5日 星期三 陰

今日係比賽完左開檢討會既日子,教練今次竟然無好似之前咁鬧我,檢討完左仲同我地成班有講有笑。臨走既時候,上次M2班個男仔竟然黎左debate team搵我,話想我加入佢地「陽光補習社」(救命!個名好奇怪啊!!!)。

不過佢真係講到好多佢地想搞讀書會、補習班既願景,我諗佢地真係有心!?如果幫到手既話,我都想可以出一分力啊,反正應該好容易~無問題掛?而且輸左比賽:(:(,都叫有時間剩左,一於咁話啦!

係啦…個男仔好似叫…豪?
應該自殺啦
2011年11月3日 星期四 雨

為左準備下學期既比賽,最近有一堆既訓練要進行。教練終於將上一場輸比賽既不滿發洩出黎,我知道自己表現好差,但我真係唔想咁…

我好努力想打好dd,想可以有更多機會去發揮自己,我鐘意debate,係少數屋企人想我做,而我自己又真正喜歡既活動,就算去唔去英國都好,中五都已經係最後一年啦,好想可以帶住班隊友行得遠dd,再遠dd,至少可以證明自己曾經存在過,獨立存在過,而唔係喺哥哥同埋屋企人既陰影同控制下。

P.S. 啊!喊到傻左既時候,好似比豪見到,好醜樣啊,我仲答應左要去佢地個陽光補習社參加活動!我諗佢一定會同佢幾個朋友笑我啦(?)。好樣衰啊!
點解會咁 心如
好睇 support
2011年11月10日 星期四 晴

今日上堂無咩特別事發生過…至於放學就去參加左陽光補習社既讀書活動,讀書會既題目係《海邊的卡夫卡》...

參加活動既人雖然唔多,睇左本書既人都唔多,不過好彩豪答到咀,如果唔係未得我一個講囉?咁樣就一定會好奇怪。(雖然今日都有少少奇怪: D)

後來豪同邦好似有少少爭拗:(,本來我都覺得搞唔搞讀書會根本都無咩所謂,但豪就好似覺得因為答應左我但又做唔到而覺得好內疚,於是我叫佢差住我先。唔知最後會唔會真係有「亦舒讀書會」呢?

不過無所謂啦,其實本身都唔預左會有咁既機會~最令我覺得意外既係豪,原來佢係一個會守諾言既人,而且真係有睇佢口中所講既書。

放學之後,佢同我都留左係到,我地傾左一陣計,佢話佢好想做一個小說家,佢份人原來比我本來比我當初想像既有內涵好多,我答應佢,如果佢真係出到書既話,一定會做佢第一個讀者…唔知佢會寫咩書呢?

啊…如果係愛情小說既話,我驚我會忍唔住笑佢 : D。佢仲送左盒朱古力比我,係用好奇怪既唐老鴨盒裝住…到底係邊到買嫁?

不過今日真係好開心!好耐都無咁開心啦。
( 心如的日記(二) 完)
自推! 夜少少有新!

聽日停止更新一日!

請大家見諒!

因為聽日係香港最重要既日子!

大家請一定要出去!
push
大家聽日加油
推!!!!
push

聽日出嚟行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞