龍緯汶原來上月抱妹妹走入洗手間,掀起女童裙底並拍照

578 回覆
1236 Like 15 Dislike
你又錯
刑事誹謗由開埠起計從未引用過去告人
佢老尾個facebook有啲咁變態既相

圖3,圖4似係女童 好賤呀
留返同警察講,你地話搵證據由警察搵架嘛
執走個廁板有咩用
我有合理懷疑「七橋」係假社工,我喺社工名冊搵唔到佢,除非佢可以證明到佢係社工既證明,如果唔係涉嫌公眾地方行為不檢及懷疑有輕度智障,我律師講
謗謗, 警察?
好呀,我等收電話傳召
佢活躍個期總自爆做緊魔術師時,去賭王4房超欣生日會到表演。總話超欣好正想xx
係咪果期d敘利亞難民呀
個個都死晒咁喎
社畜柒咗潛水咪無事囉
係要死雞撐飯蓋

如果平時你哋幫啲家庭
有依家護短個陣咁落力
而唔係一見有人犯法就即刻報警嘅話
點會有咁多人憎鳩你哋
邊間庇護工場?
如真係好容易誣告人老妨
當日7警打人案政府一早用呢招封口 la on99

新加坡同大陸都未敢玩呢招
個社畜可能跟龍生搵食
報驚 = 自斷米路
仲有人9up咩社工係反政府戰士,有5毛想消滅社工
我頂,現在係講緊呢班人行為,唔係咩黃藍

現在係製造白色恐怖wor
係人都知大把香港社工同老師都係畜牲
係r撈
自己都唔識做人教人做人又幫人
食得屎啦
又唔見有人開post 怒屌救護員
你想人點睇你就係你的行事決定

龍緯汶的行為不恰當已成事實
但唔等於整個界別要葬送

你走去去恐嚇誣告人根本幫唔到事情,反而令市民更反感
唔該唔好講到自己好正義咁,面對人身攻擊原來係要啞忍?,講返條例出黎叫恐嚇,五十步笑百步。如果俾你呢種人反感,其實真係無咩所謂,但唔代表你需要個陣唔會俾服務你。

不過算啦,夏蟲不可語冰
雲南辦孤兒院洩私慾 禽獸社工囚8年
社會福利署男社工李國華在雲南創辦「仁愛兒童之家」專收容孤苦無靠的兒童,期間卻將其當成他的私人「淫慾行宮」,數年內不斷性侵犯院內兩名女童,他早前在高院裁定非禮及與未成年女童非法性交等五罪成立。法官昨日判刑時嚴斥他利用職位之便,侵害弱勢人士,又涉跨境犯案,損害本地慈善團體的聲譽;法官又痛斥他以物質利誘女童,更在外遊時於他人在場下與女童性交,行為肆無忌憚,屬最嚴重的違反誠信,即使他過往行善,也難彌補過錯,必須嚴懲,將他重判入獄八年。

俾人拉撚左
被告李國華(四十九歲)昨聞判後臉容繃緊,顯得有點不服氣。他經審訊後被裁定三項與未滿十六歲女童非法性交、一項與未滿十六歲女童作出猥褻行為及一項非禮罪成,控罪指他在○五年九月至○七年七月期間,在雲南西雙版納性侵犯女童X及Y;有關控罪亦是控方引用新修訂的《刑事罪行條例》起訴的境外對兒童性罪行。
被告李國華因性侵犯女童昨被判入獄八年。(蘇文傑攝)

法官指,兩名事主與被告年齡相距甚遠,從相片所見,X事發時仍一臉稚氣,而X在首次遭性侵犯時有如墮入圈套,被告又沒有使用避孕套,並曾給X服用避孕丸。

而X與被告有性關係後明顯獲厚待,不但持有被告銀行提款卡,又獲特別多的禮物及金錢,並有被告房間鎖匙,法官認為,這些均是案件嚴重的因素,並相信事主與被告之間並無感情關係,事主即使非厭惡被告但亦絕無好感。

毫無悔意 重犯機會高
法官又引述心理報告指被告為人自卑,因而令他的操縱欲強,事發後亦毫無悔意,重犯機會屬中至高等,情況令人關注。雖然辯方求情指被告認同專家報告,又指X亦自認曾作主動;而被告過往廿年積極參與義務工作,親友均指他是好爸爸,惟法官認為無助減刑。

據資料指,被告已婚,育有兩女,他幼時患小兒麻痹而不良於行,受審期間均持拐杖到庭。被告持有工商管理學位,後來在大學修讀社工課程成為註冊社工。被告有一個鹵莽駕駛的案底,但他於九八年曾被控在家中非禮廿九歲菲傭,經審訊後裁定無罪。
屍體?wtf?
呢個post 冇哂d負評
條友之前真係有mon post
被告所開設的「仁愛兒童之家」已關閉。

他人在場下與女童性交
案情指被告○三年在港設立「香港關懷孤兒協會」及「香港施比受協會」,同年於中國雲南省西雙版納創立「仁愛兒童之家」,事發時X及Y均入住上址。X於庭上供稱讀小五時被朋友帶到被告的賓館,處子之身的她首次與被告性交,之後曾在院舍內性交,有一次被告帶她與另兩女童外遊時,無視她們在場下仍與她性交,亦有次她在院舍被告房內與在港的被告,透過視像會議大玩CYBER SEX(網絡性愛)。

X表示稱被告做「乾爹」,因他供書教學及送物而視為「恩人」,但對他的性需索則感到很茫然,被告又被指進入Y的房內摸她胸。被告一度自辯指○六年被證實有勃起障礙,難以性交,惟其主治醫生指他服「偉哥」後情況改善。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞