龍緯汶原來上月抱妹妹走入洗手間,掀起女童裙底並拍照

578 回覆
1236 Like 15 Dislike
好坦白講,搞細路嘅心理永遠都咁變態
佢只會覺得今次比人捉到唔好彩
呢種人應該要終生監禁
你忽撚左? 叫忽仔無改錯名
我唔係社工 我個個相關po推
正常人價值觀都覺得單野有問題啦下話
睇相都夠曬不安
正評你話嘔心 快d學巴打咁講燒左佢
係囉網上報警
match個post入面報警嗰幾位清嘅大約日期
由幾年前到依家
到底期間有幾多受害者
佢唔影無證據邊有人咁易信佢講嘅嘢
比著係你 你信個自稱熱心助人嘅義工
定信個得把口嘅細路
拒絕報警嘅好似係第個細路女
之後斷咗聯絡 無再見龍
原來係咁
不過我見佢好多相都係有第三者幫佢影
點解會覺得冇問題仲幫手影
咪係, 十幾歲細路對住個有啲地位既人無話扮睇唔到, 識留證據已經好叻
咁既樣去叫雞啲呀姐係防盜眼見到佢都集體唔開門比佢啦
如果無影低
班飯民走狗咪話5毛老屈選舉近了
龍緯汶係飯民南亞工程判頭

你睇呢個post果班日日支持飯民的acc已經潛水唔回
好多時應該呀哥影
同意
笑乜撚嘢
孌童都唔報警點解唔屌得?
乜撚嘢叫平時同而家
嘩屌

你老味幫佢影相果啲係咪弱智
咁都覺得冇問題繼續影
應該有份食
唔想再睇到 好心up
http://bit.ly/2Q8df1j
【被捕前獨家訪問】與女童親暱照片瘋傳 龍緯汶反駁:家庭活動

多個網上討論區日前瘋傳多張南方民主同盟主席龍緯汶,與女童有親密接觸相片,網民質疑有人行為不恰當,甚至有孌童之嫌。他亦已因涉嫌非禮等罪名遭警方拘捕。本刊記者較早前與龍緯汶接觸,他所形容的版本稱,自己與相中人及其一家份屬友好,又聲稱沒有做過不恰當行為。

記者到過龍緯汶創立的食物銀行辦公室,發現大門上鎖,未有人辦公。記者另以電話接觸到龍緯汶,他聲稱相中女童是來自印尼家庭,其一家人與他關係友好,他不時會參與家庭活動。龍緯汶聲言沒有對相中人做過不恰當行為:「我們有如一家人,不是服務對象。」

「我覺得這些相片沒有犯法,因為我沒有觸碰她的重要部位,相片是有禮地遊玩時拍攝。」

龍緯汶又聲稱,如自己行為有不當,或早已被阻止:「她現在七歲,很機靈,不會容忍我做一些不恰當的舉動吧。」

他解釋稱部分網上被發布的「家庭活動」相,因早前被設為公開展示,遂被人收集後再發布:「我的錯誤是社交帳戶私隱設定不好,否則不會被人偷相。」

「為何將相片放到網上討論區,而不是直接向我查問?」

龍緯汶相信自己行為沒犯法,但亦承認,這些親密的合照或會自招嫌疑:「近兩天已被二千多名朋友罵得體無完膚了。」

事實上,從網上流傳的相片所見,疑涉事女童為非華裔人士,年約六、七歲,龍緯汶有將女童抱起,曾觸碰大腿、腰等身體部分,甚至有部分為女童身穿T恤在泳池嬉戲期間,與上身赤膊的龍緯汶緊貼合照,表現親暱。

部分相片曾在龍緯汶社交媒體帳號公開發布,據部分相片描述乃於一八年八月份在印尼峇里、蘇門答臘等地拍攝。

網民稱批評龍緯汶與女童親密接觸行為不恰當:「警察應介入調查。」

「相中姿勢似有特殊癖好,那妹妹認真慘。」

「像戀童癖一般,真噁心。」

至於警方回應指,電子報案中心十五日接獲報案,指一名男子涉嫌於不同場合向一名兒童作出不必要的親密行為。西九龍總區刑事總部重案組人員於十七日上午約八時,在荃灣區拘捕一名四十四歲姓龍本地男子,涉嫌非禮及製作兒童色情物品,他當前正被扣留調查。

護苗基金週五亦發聲明,不點名指有關相片涉及不必要的身體接觸,更令人聯想到兒童色情及孌童癖。基金會表示已於同日向警方通報事件。

南方民主同盟於二〇〇四年二月由龍緯汶成立,是以少數族裔為主要服務對象的本港政團。龍緯汶本人曾參加二〇〇七及二〇一一年區議會選舉,亦參加過二〇〇八年立法會九龍西地區直選,三次皆告落選。
據了解初步調查懷疑他非禮一名七歲的少數族裔女童,及拍攝女童半裸照。
頭3分幾鍾主持人屌㭍孌童疑犯
https://m.youtube.com/watch?v=UOC-M54tIB8
應該雞都唔接佢生意
我都有咁諗過
正常人點會無啦啦去睇呢條友facebook
可能啲社工知道件事
但礙於條友社工界出名
有大粒照住
啲社工又唔想俾人炒
就係度搞大佢,等警察做野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞