【社會底層】窮撚租屋交流區

329 回覆
16 Like 41 Dislike
係呀 係啦 我0 分~ 你加油
訓公共地方都講得出
真係弱智
只能講現實就係咁殘酷 咁唔合理
下下要個世界咁理想化就晒你?
你打機卡關係咪會屌隻game造到咁撚難玩搞到你過唔到關?
你玩唔掂大把人玩得不知幾happy
利申:冇物業打工仔
遲下結婚要做租租
暫時唔要小朋友,無寵物,車

諗緊住邊區最有性價比

唔洗理返工地點
咁睇下你想要enjoy邊樣"性"啦

想住新咪揀d多落成量嗰d 咁當然會細d
e.g. 康城 / 啟德

想住大d咪揀番大西北 / 大東北

我估上述2款都有機會搵到11~13k有交易
要再平d又四四正正可能要諗村屋?
呢個無認知 靠其他巴打補充
返8-8既點返多份工
咁你有冇訓街抗爭
臨老點會過唔到世
排老人隊再一哭二鬧三上吊咪上到公屋
學d大陸人咁周圍紮營
係私樓門口紮營
租工廈通常去咩網睇 ?
都係591同28hse
上面講到訓街咁易 自己有冇試過?
訓幾個鐘就醒精神不足,集中力低 反應遲緩,到時你返咩工都好快比人炒 無能力去生存 唔係叫生活

我自己體驗過幾個月 ,係儲到錢 咁又點? 你只有返工 唔會有娛樂 連最基本同fd食飯都唔會想

唔係每個人都長命百歲 至少我希望自己40歲死
每個月準時交租 過得正正常常就算 唔會奢望有任何野滿足自己,租到屋住最基本就足夠
住緊觀塘80尺唐樓套房...新裝修...月租4K...有1000m光纖
其實樓有"市"根本已經係ON9
唉 屌你老味
咪撚quote條傻鳩啦
生滋狗入黎踩場 我屌你老母十八代呀
重要有一堆人覺得係理所當然,然後你買唔到樓係你唔上進唔勤力,點解唔打多份工
8k 可以住到200呎工廈 有自己獨立廁所 有窗
工廈其實要親自去睇先得 網上面好多呃人
有咩樓你可唔睇樓就即刻扑鎚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞