【社會底層】窮撚租屋交流區

329 回覆
16 Like 41 Dislike
長洲大把
住遠少少 元朗或屯門 5-6 千都可以 住好少少. . 係遠d 姐.
收皮啦,你估個個有得揀咩
我會揀住差啲甚至貴啲黎換返每日最少多三個鐘自己既時間
利申港島返工
東九龍一人租
大概咩價位到?
前排睇過,市區最平都係深水埗,太子,大角咀,大部份7k有100呎,如果想大少少就要搵村屋,不過要轉幾次車好浪費時間…
東九得土瓜灣叫平啲
BTW最好有時間去果邊踩入啲地產鋪問下,因唔係個個經紀都識放上網,同埋有啲會收埋啲盤唔俾行家知
其實都幾絕望
香港樓價同租價根本已經去到唔撚正常既地步,啲樓起完都唔係俾人住,係俾啲有錢佬炒賣既貨品,但係連登呢度重有一堆人可以理所當然咁認為而家既狀況係合理,你住唔起係你問題

利申:覺得合理既居住環境係基本人權
叻喇叻喇叻喇
你比心機搵人合租啦, 唔好成日講咩合唔合理
你後生草錢/ 打多份工,識條女結婚,點會買唔到
知唔知有幾多人一直爭取緊租金管制同空置稅,當然,有個官商鄉黑既政府都幾難推得郁呢啲野,不過點都好過啲淨係識得用鍵盤鳩叫既人
當你堅到搵七萬儲五萬,幾多年先買到
每個人既人生一定係你講咁平穩順利啦
你講既野同劉鳴煒果啲去少次旅行就儲到錢買樓既荒謬程度有得揮
叻喇叻喇叻喇,知你識叫人瞓公共地方好叻喇,過主啦
咁要係要儲幾年架啦
我無叫你唔去旅行,我係叫你打多份工
你閱讀理解0分?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞