《小松奇妙物語!》(8)

1001 回覆
223 Like 7 Dislike
時隔一週 終於又live
「你講得無錯!」小松誠懇地點頭,然後牽住貝拉的手並高舉:「所以貝拉哥哥帶咗我嚟喇!」

「呃...!」貝拉馬上把手放下。

「月引吧。」長老一語猜出:「對上一次,已經六個世紀前。」

「我想將所有被拉入月引嘅同伴救出。」貝拉說出此行目的。

「奧密,重回人間?」長老卻問。

「奧密...?」貝拉不太明白。

「宜件袍原本嘅主人。」長老用尖長的食指,掃過小松的黑金聖袍:「邪惡的奧密。」

「吓...你講緊邪神啊?點解前面要加句『邪惡的』啊?」小松問。
推!
邪惡嘅墨b
今晚有冇文
推!文啊墨巴
Push ar
墨b人呢
食牛角比人捉走咗
俾人識穿左佢真身
我都覺得墨巴不如休息一段時間先
我都係咁諗
如果墨巴好攰or唔寫咪停一排先
而家真係有點唔上唔落
最慘係依家聞到就快ending先停咁
live
寧願一次過爆墨B蓄下靈感先啦~
長老見小松多多問題,便向她提出了交換條件。一旁的貝拉聽罷,即暗暗吃驚,因為身為吸血鬼帝王的他,好歹也是活了數千年,但見長老求人,倒是第一次。

「我要早已枯乾嘅喉嚨,重新得到滋潤。」言下之意,要血。

小松沉下臉色,再問:「令你得到滋潤,就會提供情報俾我?」

喉嚨本來就沙啞的長老,不願多說一句,對他來說,力量就是最好的言語。因此,他只「唔」了一聲,作為回答。

「長老,你係咪從小想拿到的都全得到嫁?」小松忽然深究起長老的為人,說:「因為我見你提問個陣,係直接話自己需要啲咩,而唔係提出自己有咩可以交換,互利雙方。」

「吓!!!」貝拉震驚了,小松居然口出狂言。

原本嚴肅的昏黑氣氛,有小松在場又變得滑稽些少。

貝拉心想,這下逃不掉了。

這裡可是光都逃不出的暗黑洞穴。

沒想到,沉默片刻的空氣,亮出了一聲沙啞的乾笑。

「嘿。」
長老:
係文啊
長老個樣係咪d咸濕老伯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞