2019倚天屠龍記 (79) TVB 星期一至五 8:30pm 敏敏敏敏敏敏敏敏敏敏敏敏

1001 回覆
11 Like 39 Dislike
睇到後期
周芷若真係令人心寒

不過成套劇周芷若最靚嘅造型就係乞衣仔LOOK
仲靚過射鵰黃蓉嗰個

終於用到呢幾張圖
佢轉左四次男朋友我都仲等緊佢一直俾意見陪佢傾計開解佢因為我覺得,真正愛一個人就係要令佢開心幸福,而唔係擁有佢
中二暑假,佢啱啱散左,佢同我講:
「應承我要等我呀」
結果去到中六,佢連一句唔鍾意我都冇講過

一廂情願 定係 兩情相悅

我唔知我feel到我同佢嘅 timing 錯左
中二嘅時候我未鍾意佢,但係嗰陣係佢主動搵我
直到依家大學我同佢講我放低左佢都仲會約我一齊食飯傾計或許佢都係一個好人

信唔信男女之間有純粹既友情
佢轉左四次男朋友我都仲等緊佢一直俾意見陪佢傾計開解佢因為我覺得,真正愛一個人就係要令佢開心幸福,而唔係擁有佢
中二暑假,佢啱啱散左,佢同我講:
「應承我要等我呀」
結果去到中六,佢連一句唔鍾意我都冇講過

直到依家大學我同佢講我放低左佢都仲會約我一齊食飯傾計或許佢都係一個好人

原來巴打傾向細水長流
追到第36集,虐心到

信唔信男女之間有純粹既友情

普通友情當然就簡單啦
但好 close 嘅話真係好難維繫
中五嗰陣佢每隔一晚都會同我傾通宵電話連男朋友搵佢都可以唔理住持續左一個月(實在好攰)
係我愛錯佢先令關係變成咁但係如果佢唔講嗰句,我就唔會一直等佢因為一開始我未到咁鍾意佢
個人睇法: 同人相處要多觀察人地情緒同行為 思考佢說話背後意義 不過呢個好高難度 我唔識 仲學習緊

如果你學得成 之前就入左敏黨啦

我反而討論同人相處
了解一個人要花太多時間相處
越大越怕識新朋友

同你好似 我傾向內向 寧願獨處 都唔想同人應酬 因為要解讀fd嘅面部情緒 好多嘢諗 比較辛苦

係 但我人前好外向,
喪去街 好多興趣 好多野玩
有事即幫fd , 有義氣
但人後好避世, 好唔想理太多野
追到第36集,虐心到

個人睇法: 同人相處要多觀察人地情緒同行為 思考佢說話背後意義 不過呢個好高難度 我唔識 仲學習緊

依家人地同我講嘢係真心定係假意我已經分得出
所以我講過依家我身邊最 close 班 frd 都係好真好真嘅人(雖然成日笑我 on9 迷若)

連你迷若都知,好close

因為我有時會用祝祝啲 gif 同埋 sticker

如果你學得成 之前就入左敏黨啦

我反而討論同人相處
了解一個人要花太多時間相處
越大越怕識新朋友

我覺得識新朋友反而無咁怕,最重要係價值觀相近,有時大個咗價值觀變咗,但有啲本身嘅朋友價值觀仲係停留以前就會發覺好難溝通

yessss係怕新朋友價值觀唔同
而又要keep住fd, 了解既過程要解釋好多野, 每個行為係基於咩, 點解咁處理, 唔去做呢個step就好易有誤會, 到最後又無左個fd, 但明明已盡力真誠對待
瞓先 朝早見
睇到後期
周芷若真係令人心寒

仲靚過射鵰黃蓉嗰個

終於用到呢幾張圖

真心靚
追到第36集,虐心到

趙敏推船個到虐到
追到第36集,虐心到

趙敏推船個到虐到

沒有船,我們就不用回中土
都訓先
hi 若黨

hi
想睇你真人樣

唔好狙擊起底我
我個 on on 九九樣
成個 gallery 都冇咩我嘅相
我慣左俾人話樣衰所以都唔怕比你地睇

呢度睇呢度散
hi 若黨
hi
想睇你真人樣
唔好狙擊起底我

呢度睇呢度散

玩到自爆咁大
瞓先 朝早見

我都好眼訓奈何隻貓上左我張床搞搞震
自爆
hi 若黨
hi
想睇你真人樣
唔好狙擊起底我

呢度睇呢度散

玩到自爆咁大

信得過你地
或者我已經冇嘢再可以輸

瞓先 朝早見

食左有睡意嘅若真係好想訓
瞓先 朝早見

食左有睡意嘅若真係好想訓

啊啊希望聽朝唔好因為樣衰得濟俾人封帳
睇到後期
周芷若真係令人心寒

仲靚過射鵰黃蓉嗰個

終於用到呢幾張圖

我都覺得靚過桐桐
如花追到16集 是咪sweet完了
飲大咗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞