達哥:我鼓勵大家用繁體字,我自己都鍾意用繁體字

349 回覆
2492 Like 257 Dislike
屌達哥個啲有幾多個真係會睇全部明中世紀英文同埋醫學詞語?

一見到殘體就搶道德高地屌鳩達哥先,到達哥跪低用返英文字幕又俾你班友笑佢英文廢完全唔知隻game做乜鳩

跟住就會屌達哥點解要玩冇繁體嘅game,到達哥玩返有繁中嘅game又話達狗淨係收錢玩大作

呢班友根本就立於不敗之地
其實打機本身就唔涉及任何政治問題,用咩字體都只係純粹係為咗方便自己了解個故事,投入個劇情。
大家都知道達哥英文好好,我都相信佢用英文的話係會盡力譯俾大家聽,但一時諗唔到更好嘅字去表達俾大家聽佢可能會自卑,大家係愛達哥嘅咁做咩要加重佢負擔?
同埋好多名詞唔係英文叻就翻譯到,用佢官方簡體咪更加可以了解到件事咩? 一個日日返完工仲要用兩個鐘嘅私人時間黎開直播俾大家睇嘅人係為咗啲咩。名氣?錢?學樓上巴打話齋,上節目拍廣告嘅效益更加大,何解而家事業都算成功都仲要晚晚做大家嘅小丑?
佢知道自己都算係一個公眾人物,有責任要帶一啲佢認為啱嘅價值觀比大家,討論一下時事,講下社會風氣,任何一個公眾人物都冇必要講呢啲有機會損害自己名氣嘅嘢,睇開嘅兄弟都知佢用心良苦。
係人都知睇簡體中文點都方便過睇英文,達哥本身都諗住用中文開game方便自己方便大家,我哋呢堆嘅人就話冇所謂方便達哥就得,但係另一堆人又猛咁話奶共又話變又剩,係佢唔想大家嘈先用英文,但係到頭來都係兩面不是人。
香港只係一個城市,中國要打壓要合併,香港連掙扎嘅能力都冇,所以大家好好享受而家所有嘅嘢。

兄弟們要好好珍惜達哥
唔開台? 關我撚事?
反達撚 見有機會有位入 幾勤力快手回post
果時hitman , outlast邊有中文,簡繁都冇,
定係你玩開心版啊?
都唔明反中做乜

明明我地飲緊都係東江水, 食緊都係內地菜
喇我真係唔係話啲中世記法文英文易,不過zealots都成日見,protagonist直成係日日用
如果人龍 hitman outlast有得選擇日/殘中 英/殘中 咪講得通囉
其實你知唔知De Rune係法文名嚟
legacy都唔識就死撚左佢算啦
古英文唔係 thee thy嗰啲咩
你個名
中文版點寫?好心啦,本土wor
我講緊個段錄音,標題+成句wor 達哥問,唔見你答嘅,定係你答左睇唔到呀
白撚痴
有得選就話者
冇得選都唔得
冇繁中咪簡中 關咩事究竟
平時睇漢化野你真係100%睇繁?
一見到簡話之個樣野係咩都即close?
rune嘅遺產
ok?
用咩一種語言嘅字幕幾時代表埋唔識另外一/幾種語言
英文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞