達哥:我鼓勵大家用繁體字,我自己都鍾意用繁體字

349 回覆
2492 Like 257 Dislike
你唔撚係兄弟添啦呢啲時間就扮老屎忽講野
想問指責緊達哥用簡體中文協助赤化既人 追擊左呢班用簡體字既連登仔未
其實而家好似啲環保膠反膠飲筒咁

啲人往往就盲目咁批評用嗰個人,

btw 我都好同意你話啲人忽然本土

平時咁多文化入侵冇人提

依家反而對一間唔知繁簡有咩分別嘅製作團隊

所推出既中文字幕起勢咁咬玩既人

你話唔係揀達哥嚟恰都無人信

尤其係唔知點解波台啲人成日針對佢
又要睇又要屌
方便都唔比用
你红卫兵?
波台一大班社會垃圾 係要搵人刷下存在感
企開啲屌你老母 懶風趣? 你一件社會垃圾渣
某啲人見今次冇得屌收錢玩大廠game 咪搵下其他理由入達哥囉
反達哥啲POST都算係月經題目 一個月總係1,2單上熱門
究竟果班人係矯枉過正定盲屌達哥 大家心知啦
免費娛樂
波台狗最鐘意小事化大架啦 你越嬲佢愈起勁 洗咩理佢地
睇左達哥咁耐兄弟都明
佢都話廢時解釋
兒登仔就係咁,一見簡體字就有理冇理屌咗先,好似有高地爭住上唔切咁。咁捍衛本土價值又唔見佢地做過啲乜,淨係恰鳩達哥唔出聲就覺得可以小事化大,唔用下腦分析下原因就屌咗先。

香港真係好多垃圾自以為好捍衛本土文化就可以聲大大周圍屌人,小學雞淨係識捉錯處搵位入。現實乜鳩都冇撚做過。
protagonist都唔識要重讀中學喎
咪就係,明明隻驚啲英文唔算好難, 咁都要攞英文黎做擋箭牌
其實我想問係香港地有咩工唔係同支那/香港政府有直接/間接關係
就算係維園投個年宵都係交緊租俾政府,做個醫生護士都係收政府錢打工

屌人之前用個死人腦諗吓會得罪香港幾多人同埋合唔合理
啲人仲話隻game用古英文
唔係英文差到咁啊
又黎資格論...
我駛唔駛討論都要拎份社運cv+達哥觀看紀錄比你先傾得

講真今次真係有真兄弟覺得用簡體好反感
唔係個個都係假膠反達撚專登搞事
果啲人「本土」同「五毛」根本有心搞事, 都唔係想睇達哥嘅, 佢地借達哥個台黎引戰, 滿足佢地博取關注嘅扭曲心態咋嘛
睇達哥咁多年, 真兄弟都明達哥係咩人, 真係唔洗同果啲小學雞解釋咁多, 佢好好地享受隻遊戲就得, 人地有心針對, 做乜佢地都唔順眼都有位話架啦

chatroom果啲on9, 見一個block一個, 唔好回覆佢地講嘅野, 唔好同佢地開戰, 由得佢地做傻仔on99一個人單機洗版啦, 越回覆佢地越開心
好似backup佬單野講到口臭, 到今時今日仲有人拎黎打飛機, 佢地唔係文盲弱智, 不過係想引戰, 根本就心態扭曲, 佢地覺得咁樣做人好開心, 咪由佢地囉
原來佢着爛牛㗎
我要unsub佢啦
枉我支持佢咁耐
剩係識網上吠, 連登仔眼中睇個個都唔順眼

根本都冇人care你地, 又有睇又要屌, youtuber有廣告又唔順, bob叔投資炒野又唔順, 關你地撚事咩
屌你柒撚到呢
乖啦 縮返入老母個閪吠少陣
點解著爛牛係親中
有錢收既男人扮寵物有咩問題植物都扮啦
反一個人唔需要理由
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞