達哥:我鼓勵大家用繁體字,我自己都鍾意用繁體字

349 回覆
2492 Like 257 Dislike
達哥:
首先我個人係鼓勵大家用繁體字
我自己都比較鍾意繁體字
本來我自己都諗左好多野想同大家講下既 不過諗深一層就覺得
如果大家睇咁耐達哥就應該知道我為人係點
真兄弟自然會了解我 我都無必要再去多講 都唔洗講太多
當初我選擇既初衷 都係基於大家去享受遊戲
如果你係要包拗頸的話 我就唔會奉陪架啦 唔好意思啦
好撚肉酸
首先我个人系鼓励大家用繁体字
我自己都比较钟意繁体字
本来我自己都谂左好多野想同大家讲下既 不过谂深一层就觉得
如果大家睇咁耐达哥就应该知道我为人系点
真兄弟自然会了解我 我都无必要再去多讲 都唔洗讲太多
当初我选择既初衷 都系基于大家去享受游戏
如果你系要包拗颈的话 我就唔会奉陪架啦 唔好意思啦
講咁多咪又係用緊簡體中文,成個牛佬咁走住屌有咩用姐,一係用英文,一係就唔好玩
对啊就是不明白用简体字有什么不好的

做咩姐你, 開頭hitman outlast 果啲game都冇中文字幕簡,中文市場都未受重視

又係到鳩up,有中文字幕簡佢都會簡繁啦 打機for enjoy 唔係show off英文能力
真香gif
唔同大陸公司合作唔通同香港公司合作咩

反撚到你成個傻閪咁
但係鍾意玩簡體字驚
最柒唔係比人發現用支那野
而係比人發現自己用支那野之後連自己既立場都可以唔要
可憐
其實隻game有無英文版?用英文版好難明咩?
以前玩sleeping dog夠無中字啦,咪又係紅得起
達哥好波
巴打如果你真係為左達仔好 就唔好出po啦 啲傻閪包拗頸由佢地 佢地點都會搵啲野黎屌 再令啲無乜思考能力一味盲目相信既小學雞追隨 由佢地自己係到嘈
Agree, 快d完撚左件事佢啦
又推撚多一個Post上熱門
伍乞衣都用英文啦寧願佢試下英文先真係多字唔識先轉殘體
一個香港頗為知名嘅人物懷疑將用簡體字變成常態同合理
咁都唔可以討論
仲有啲咩值得關心
希望呢班鍵盤戰士出到去街一見到有人講蝗語
真係要大大聲屌佢地
打個揀字係咪咁難打
普通人自己一個玩,用殘體字可能冇乜問題,但係達哥個台有咁多中,小學生睇,如果佢係咁情況都用殘體字字幕,只能夠講佢真係唔夠敏感。

仲有一點,EA 有sponsored達哥 打機,即係某程度上,其實有外國公司留意過達哥呢個人先,如果人地事但搵你一條片開黎睇,就見到你用殘體字字幕, 你覺得人地會點諗先? Hong Kong is not China ??

當你地位提升咗,責任都都重咗,諗既野都多咗。係呀,達哥一定唔係以前個達哥,以前係興趣, 依家興趣可以帶比佢收入,觀眾人數亦多咗。

不過算啦,之前都見佢幫天貓賣廣告。。當我地一邊屌 中,小學生全面支那化, 其實又有幾多人都有份做成呢個局面呢。。
用住殘體字支持繁體字 達哥果然用心良苦 好感動呀嗚嗚嗚
冇野搵野黎講 冇繁中 睇唔掂隻game既英文 但你好想玩 得簡中 你係咪唔撚玩呀屌你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞