達哥:我鼓勵大家用繁體字,我自己都鍾意用繁體字

349 回覆
2492 Like 257 Dislike
做緊amazon 總部個間勿相認

btw 呢個post 話一睇就明個堆,你真係重勁過我的native 同事,還掂我地長期請人,歡迎過黎見工,我都想順便見下你,睇下你幾咁自大、把炮
手持working visa嘅都請,做得耐重有機會有綠卡添,歡迎歡迎
所以想用英文了解,原汁原味嘅觀眾,可以自己玩隻game,or 睇第個channel,or 用A4張hide 左直播時,畫面上嘅sub

達哥一開始已經講係為左方便觀眾,當然,有咩觀眾就有咩選擇,至於有冇心做個樣嘢,要睇埋時間同方便程度,後者講左,前者我相信你都留意達哥每日玩一小時

邊個channel,介唔介意share 出黎,俾大家欣賞下,還掂好多人都想聽翻英文睇翻英文
伍公子
佢中途都試過有字唔識突登停低查/問觀眾
啲人都好快答到佢
當然你話達哥咁做比人話拉布/笑都可預計嘅
咁我諗可能係chatroom令達哥廢事搞咁多野
我都有睇達哥,但我覺得今次撐唔落。
好多人話隻game得殘體揀所以無所謂,但如果依個無所謂令其他game廠覺得有無繁體對香港人嚟講都無所謂而令到愈嚟愈少繁中game呢?
根本依個世界會陰啲陰啲到令你妥協一樣野,你守唔住原則,只會慢慢被人侵蝕,由其是達哥係公眾人物,對心志未成熟嘅人影響好大,如果無得揀我寧願玩第隻,收咗錢嘅另話。
佢之前幾日都當無事發生真係對佢反感,今次表咗態都欣賞佢
今日有時間睇睇
唔洗啦佢係twitch直播,要subscriber先有得重温
你有時間就跟佢直播啦,佢星期一至五大概10點開始玩plague tale, 可以去望下佢個chatroom情況
應該點搞?
你跟佢直播算啦一至五10點
不過講開又講
伍公子同達哥個chatroom都係好閪
達哥chatroom對個streamer好唔友善
伍公子個chatroom就對非訂閱者好唔友善
收費先鼓勵到用繁體字
我講果個其實係另一個channel 更低調更少人睇live既 佢當時直播時都講唔想引戰純想試下係咪唔可行 所以佢亦冇留底 我都無謂開佢名

果日遊戲速度正常 停唔係真係停到幾分鐘唔郁淨吹水 老老實實chatroom風氣亦冇得直接對比 每個channel有唔同特色

我認為係有咩選擇就將會有咩觀眾
而且用唔鍾意睇既咪唔好睇既理論
令我諗起之前EA BF5講either accept it or don’t buy the game
so I didn't buy the game Lol
or we may express our feelings to the game company:instead of a fucking steamer
我鳩估你想講streamer

game company?
attacking a straw man
嘩 你d英文勁撚到咁邊個夠你玩
邊夠你地黎丫,即時翻譯到重要好用過中文呀嘛
我打錯埋個冒號添 同冇period

btw 答到未,點解唔同整game 個邊投訴?and 上面的圖好多人問緊你點解
而家講緊streamer 既行為取態 關Game廠咩事? (Game廠出唔出繁中係另一個topic)

我中間先入黎 上面咩圖 要答晒d圖先可以討論? 咪轉移視線同用冇關群眾做論點啦

追返少少post見唔知你係真心定故意 你d邏輯謬誤其實都冇咩討論空間
宜家係Game廠冇繁中,唔係達哥唔揀繁中,關streamer 咩事?個人有個人嘅選擇,唔係一味符合你對香港政治嘅期望,又話本土又話乜

我都覺得你邏輯好有問題,明明冇提供到嘅 怪用家,apple fan?
上面有人話好簡單,可以就咁翻譯呀嘛,你咪翻譯俾我地睇囉,上面張圖等緊你
得佢一間餐廳有肉食咩
咁呢隻game係得一隻
間餐廳都係得一間 你可以去第2間食
不過食唔到一樣既野囉
我鼓勵大家爭取民主,我自己都鐘意爭取民主
因為大陸冇人權冇民主就唔去玩
成件事會唔會太反智
只會令自己錯失咗好多嘢
就好似去一間餐廳食飯
冇比你用開既餐具 就決定走人唔食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞