達哥:我鼓勵大家用繁體字,我自己都鍾意用繁體字

349 回覆
2492 Like 257 Dislike
咁玩assassin's creed咪
點解仲未有人覆呢句
又識法文又識英文咁勁嘅人材係唔得閒嘅
ok
咁多人識咪整cheap哂
佩服達哥有班咁嘅fans
唔好咁肉酸啦,直接講達哥想悠閒打吓機唔想搞多嘢咪算囉,其實未必係理解唔到,不過照顧返啲fans語文能力啫

利申花生友
你啱 你學識咗點笑鳩你文盲
唔想睇殘體既咪睇伍大師,唔好睇達哥囉。又要睇又要屌。
咁連登仔睇唔起既伍公子得中學畢業
都用英文玩而且順暢咁譯返比觀眾又點睇

點解仲未有人答嘅?點解嘅點解嘅?
達粉不能接受HKU既達哥比中學畢業既伍公子差。
唔係話達哥差過伍公子
不過達哥係話要照顧番觀眾
而伍公子係叫啲觀眾自己睇多啲學多啲
我諗已經唔係streamer問題係觀眾問題
成世無睇過簡體網站 動漫 電影 書 遊戲

有無人敢講自己以上無做過?

你呢個係menu唔係subtitle
盲撐到底要幾柒先肯收手
自我審查到一個點你話有得揀繁簡達哥都要用殘體就話要屌姐,都無撚得揀,而且達仔又玩得投入啲演繹得好啲,屌達仔你地班撚樣係咪咁有風骨呀,我又唔信你地真人真係去廣東道屌鳩大陸閪呀,馬來西亞同新加坡中文都係殘體你地又吹奏係咪反撚到痴左線,睇下打機姐,都代入埋政治審查,你地班人攰唔攰啲呀,係唔係真係咁缺乏現實社會存在感係到搏人認同下嘛
好肉酸呀你
佢有份散播訊息比大眾,「使用簡體比繁體更容易理解遊戲內容」
不過唔緊要,今次用簡體,下次就玩埋epic game
唔反伍狗了,達狗比他無恥
嗰陣伍公子眾籌買個headphone好似殺佢地全家咁
第一 有睇伍公子就知佢英文本身唔差
唔好用伍公子得中學畢業既英文去比較達哥
我諗伍公子既英文起碼勁過呢到一大班波台假膠連登仔

第二 打機直播即時譯返唔係一件易事 個個人能力唔同
達哥英文程度去到邊唔知
不過佢一定有考慮邊種字幕方便自己了解劇情 同觀眾水平
如果佢自己譯又1999我地睇又1999咁好咩
大家都唔可以100%了解到隻game 既故事 咁咪雙輸

所以係冇繁中既取捨下用簡中都係為左直播既質素
唔明有咩好屌
我有抖內達狗,竟然連屌他幾下都不行
班免費仔講野真der大聲
小奇點又不給,又不sub達狗。
你覺得伍公子用英文方便過佢睇殘體?
老實講呢段要解大意唔難
但老實講用中文一定理解得快d
隻game無正體都無辦法
唯有等update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞