大劉事件話比香港人知呢個城市已經無得救

359 回覆
2854 Like 51 Dislike
本身好多人都唔係好鐘意大劉呢個有錢佬

覺得呢條友屋企都係離撚曬地,可以隻手遮天

一定以為好多人會撐大劉,但係事實並非如此

你睇下佢地成家真係已經著曬草去左另一個地方避難

仲要解散三百幾間公司,證明左逃犯條例一定要通過

即使美國利用香港既關稅地位去做談判籌碼

但係共產黨完全唔撚驚,寜願將香港變成直轄市

都要ko美國,就反映出中國一定要做第一,仲要all in 去同

美國鬥餐死,完全攞香港人生命財餐去冒險,就知共產黨

當我地係狗咁撚,同埋香港人已經對時事係好冷感,完全係貪生怕死之徒。

點建林鄭月娥咁刻意要心急要過逃犯條例

就係為左有機會繼續做武則天將香港踢走國際地位,然後

自己成家移民去外國,留番大舊屎比香港人自相殘殺,呢

個就係佢最終目的

大劉同李嘉誠都用行動話比香港人聽香港已經唔安全

但大部份仲支持政府施政,仲用「行得正,企得正」既態

度去睇呢個惡法,咁真係好天真。

到時你有咩事就唔好係度話個天點解要咁對你

香港人快d醒啦
通過咗真係大9獲
通過咗真係大9獲

即使股市下跌又好,

777根本無心去解決呢個問題,香港人好大機會負資產

而且777係所有政治任務完成之前就想加人工,好明顯佢自己本人晚年無好下場,要用錢去平衡番自己心理,同埋走老避難

香港可能要面對當年54運動既情景

都要ko美國,就反映出中國一定要做第一,仲要all in 去同

當我地係狗咁撚,同埋香港人已經對時事係好冷感,完全係貪生怕死之徒。

個就係佢最終目的

香港人快d醒啦

誡哥最醒
一邊扮fd 一邊走哂去歐美
大劉平時財大氣粗都要被逼走佬,家下已經係你死我活既地步,一係走埋一份
林奠不得善終
講到尾大劉唔係身有屎,驚俾人引渡返澳門真係鬼理你班香港人咩。
講到尾大劉唔係身有屎,驚俾人引渡返澳門真係鬼理你班香港人咩。

引渡番澳門之後去埋中國受審
點先可以話比更多真心愛香港既人知
比較唔明點解D建制/商家佬/有$生意佬唔驚?
捉蟲入米缸都無野?
佢地真心膠定點?
照計醒D既老死一定反啦
比較唔明點解D建制/商家佬/有$生意佬唔驚?
捉蟲入米缸都無野?
佢地真心膠定點?
照計醒D既老死一定反啦

咩建制先?
屎忽蟲如民建聯,唔奶共,連生存都成問題,無得唔撐
商家佬多數有痛腳俾人捉住,唔太想明反
有錢又無痛腳既都撤緊,剩低既又係靠奶共上位

個就係佢最終目的

香港人快d醒啦

誡哥最醒
一邊扮fd 一邊走哂去歐美

而家佢坐定定食緊花生,睇住香港收皮。
通過咗真係大9獲

其實你見連大劉都驚到馬上走佬 好難唔過
中共係咪傻撚咗
以為自己郁到呢啲頂級富豪
中共係咪傻撚咗

缺錢缺到傻撚咗
通過咗真係大9獲

其實你見連大劉都驚到馬上走佬 好難唔過

已經解散左幾百間公司
中共係咪傻撚咗

缺錢缺到傻撚咗

要抄家填國庫
無得走係慘啲,有得走好走
移民走咗佬,去邊都好,返轉頭睇香港睇連登,你忽然會睇得好通透
當局者迷呀

個就係佢最終目的

香港人快d醒啦

大劉 仲留低左粒 高X夫球
最驚係外資撤離
而家啲外資有部分已經將admin / hr / account 搬咗去新加坡
你有大劉咁有錢咩驚閪呀
看得自己那麼大
佢犯左法都唔洗坐監就證明有錢大撚曬
點先可以話比更多真心愛香港既人知

最大問題係好多港豬覺得唔關自己事,但送中條例一過,美港關係法取消,其他國家跟大隊,特衰護照就變廢紙

應該去utrxxxx、新假x、babycondom 宣傳下送中條例一通過特衰護照即變廢紙,尤其babycondom,佢地除非有外國護照既中產,否則佢地D細路只有特衰護照,咁先可以激起佢地班港豬出聲
李澤鉅 : 我地唔係逃犯 條例對公司無影響

行焦土攬炒呀

到時獨派一定會上位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞