[長文]以目前情況睇,除非黎多次50萬人上街,否則香港避唔避得過依劫只可以睇下班商家佬跪唔跪低

427 回覆
2055 Like 34 Dislike
走資同cap水方面香港仲有利用價值既,講左幾多年話要用上海深圳取代香港做國際金融中心?結果呢?大陸淨係資訊流通呢一點已經做唔到啦,仲有外匯管制,已經唔好講法治、合約精神呢D
如果佢地搞死香港,真係好ON9,不過雜總正正就係一條ON9
我都同意好有可能打仗,台灣可能性最大,不過到時香港都會被牽連
下一代已經同化咗9成
2047年一國兩制就正式完結
真係唔知有咩可以做去救返香港
其實遊行呢啲單一活動無乜用
因為反正政府唔會理
所以當遊行都無用時候
應該續步升級行動回應
並唔係成班人搞完一次遊行就不了了之
如果仲係咁落去嘅話 政府其實洗撚驚你
50萬人上街遊行 警方宣布遊行人數為5萬人
所以一定要企出黎 就算唔企出黎都唔好阻住晒
五咩十萬?
比較佔中咁多人數你又點話 去遊行 行下坐呀 叫下口號又一日。

你冇佔中嘅人數 六七暴動嘅模式, 放炸彈放火燒車,香港係唔會變

唔好指望香港人會罷工罷學罷市,係唔會發生。
就算行動升級,我都唔覺得港共會驚你
最大問題係肯升級既人太少
最後下場就好似魚革咁

遊行比外國關注係唯一優點
搵人買起7婆,再自殺式炸辣殺會就得
唔洗50萬人
買起7婆 咪又係有下角 個政權唔變 制度唔變 根本就冇用 你哋唔好咁天真啦香港人
抗爭從來都係要用武力呢到爭取
呢個辣味餐邊到有得食
負咩皮姐
講錯你咩焦土撚
果陣立法會選舉唔係好撚多
啞撚曬呀
0371 50萬人規模不足以令林病倒台
因為北京唔會俾佢倒台
佢只會死頂

但係如果有1989年150萬人示威規模
林鄭就冇得死頂
到時佢會辭職然後直接逃入美帝領事館

btw 今年71是咪應該考慮以禮賓府作為終點
Live咗...
想喊...
根本嚟嚟去去就係哩三四十年係香港土生土長嘅人會反
計埋支生支長同有啲港人移民
餘下嘅根本不多,係上連登大家同聲同氣以為多
其實個個po都係得固定十零廿個忠實fans
天真
7月1 點都行出黎
身邊既朋友好多都政治冷感,覺得唔關佢事,如果依班人醒下,最少會多返好多聲音
yes
唔好諗遊行有冇用
最少你肯行出黎先
衰d講 都只係付出半日時間
點解仲有人咁天真
遊行有用13萬已經有用
冇用俾夠一百都冇

咩係極權政府
就係多數服從少數
所以多係冇用架

想救香港 請抗爭
佢唔賣都有第個賣啦
拿拿臨賣個好價位去英國養老
人地咪講左50萬都無咩用
同埋你除左爆粗,仲有咩高見?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞