[長文]以目前情況睇,除非黎多次50萬人上街,否則香港避唔避得過依劫只可以睇下班商家佬跪唔跪低

427 回覆
2055 Like 34 Dislike
會唔會太睇得起香港人
遲早紅日都跟埋中國
共產黨真係唔理呢d 野。。。佢地根本就係強權,夾硬黎
因為起義反敗嘅人通常都係第一個被清算
你睇大劉屌住走就知,唔出聲都可以話未必會輪到自己
好而都無喺連登見到個咁絕望嘅post
cctvb新聞根本唔會報條條例既詳細內容,而家d後生又個個識係識飲喜茶,翻支那海底撈,飲飲食食,根本冇理過時事
d廢中廢老又大中華膠,政府乜都岩,支共乜都岩
得翻一小部分既人係清醒,50萬真係遙不可及
我對人生早已冇晒期望,可以睇班中產仆街已經好滿足
以前成日都係諗第日香港可能衰到一個點就要移民
但今次已經係講緊通過左既話就要開始搞移民

曾經光輝世界,我都有幸見證其中20幾年既大都會睇黎即將係中共既魔抓下沒落
已準備抗爭

但失敗即刻著草
因為加拿大拉咗華為個女,所以佢想將來可以係大陸以內(香港)都可以拉到其他國家的人

申利9up
黎緊應該儲錢去日本wh,睇下有冇機轉工作簽
推呀
會有嘅

但我睇到嘅大多數都包括戰亂,
當中比較好嘅發展係包括WW3,世界再洗牌。
至於中共倒台,
大多數都唔代表香港會好過。

2047真係大限,除咗WW3同打內戰

唔係想唱淡,而係,
不如搵人說服我香港仲可以點有未來?

100萬人上街,係咪就可以唔再攪我地
係咪可以停止一切對我地嘅侵略
係咪可以俾翻個事頭婆我

邊個可以答我係嘅,我聽日即刻寫信resign
留守足1年,再捐多20萬出嚟

我想信呢度仲有好多好多愛呢個地方嘅人,
可以為咗呢個地方去到好盡,
但前題真係一線嘅生機,
而唔係每次都好似續命咁吊住條命

去到今天,社會點評價一眾義士
連槍口一致對外都未做到
我真係唔放心交出一切

至少我見唔到外國會咁
你可以話我縮
但我交出一切時
衰咗
我只係見到自己好快被遺忘
然後就無然後了
柒婆,比加超,早已準備水炮車
聽聞早排大粒經常出現北角警署,我諗幾個月前各區亦準備好多個用來打遊撃防暴小組
去完689未完既夢
遲早搞到香港監牢要50萬個床位
乜方法都好
前提一定係要多人上街
傻西啦
支聯會袋完錢聽日大家起身返工
終於樓價跌喇
500萬都未必得
大陸同港府都強硬過上次好多
攬抄都在所不惜
中產揸住外國護照唔少外國有埋樓
香港出事嘅話去到外國就算做唔返本行咪當提早退休
乜都無響手嘅先至真係仆街
點D窮人要上街保有錢人
共產黨永遠唔會受軟
佢都只會比你更無恥
所謂既抗爭佢地只會I don’t give a fuck
除非有方法令中國內戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞