[長文]以目前情況睇,除非黎多次50萬人上街,否則香港避唔避得過依劫只可以睇下班商家佬跪唔跪低

427 回覆
2055 Like 34 Dislike
依家有啲後悔冇去台灣讀書

我個friend去台灣讀攞咗個戶籍, 有得住台灣
田少真係慘
罷工罷課罷課市無人做
銀行擠提無發生過
啲龜就每日安心行必
然後日屌夜屌香港人唔做嘢
啱㗎喇去遊行啦
行到2047咪皆大歡喜囉
唉 其實好矛盾
我自己覺得遊行真係唯一我可以做既野
但又深知遊行真係冇用

而家政府根本越來越串
以前都會包裝下
老屈自己d行動有民意基礎
話市民都同意自己咁做blahblahblah

而家直接話反對聲音係廢話
過多排 其實柒婆可以直接「係呀 中共要我咁做 你地吹呀?有建制派係度,都過硬架啦」
然後香港市民都係冇嘢做到...
500萬人上街都無用
魚革都冇開槍,冇留血?

定你想講差佬開槍射死義士啊?

韓農規模就有用?新疆自殺式襲擊又有冇用?
你個結論唔撚洗講都知:做乜都冇用嫁啦,等死至撚醒
以目前情況睇,只有變到有一拳超人既力量,一拳打爆共慘黨軍隊先有可能扭轉困局

先唔論50萬人上街有冇用,連最基本既如何有50萬人上街都諗唔到,講乜都哂氣

而家政治界咁多山頭,各個山頭互咬,點樣可以再有50萬人上街。係連登都睇得出香港人既性格就係非友則敵,只要有小小意見分歧就係敵人,咁既風氣會聚到人?

其實當日政府棒打出頭鳥,先打壓政治領袖,香港無哂號召力既政治領袖個刻已經輸左。無人再有號召力召人上街反抗,新血見到被人打壓又唔敢做領袖,根本就係困局黎。

唔係話有人就有機會,而家係連點有人都諗唔到方法,講再多都係天馬行空,求有神仙打救仲實際過你個想法

不如由根本做起,諗方法點聚人點樣化解山頭主義,點平衡各方面既需要,連泛民支持者需要都要平衡
做乜要幫有錢佬保護財產
希望中共快d爆炸冇時間搞香港
五十萬係當年得咁少人緊係人多
以家7百幾萬人你冇一百萬人出去
佢地當你唔存在
暴動
放心,依家已經有新一代領袖
越近支爆越要對外搞香港
我80,90後

我最痛心係睇住自己正苦自我矮化, 不思進取, 不求上進。。 當新加坡政府係極權環境下,仍然因為環球改變, 要求官員都識得coding嘅時候, 我地正苦, 當權者,領導層, 只會打份一帶一路同大灣區

最痛心所謂建制, 只不過係一堆賤婢, 因為畀所謂嘅主子,皇上中出完 收到幾毛錢 , 一而再,再而三 腿張開

零奮鬥零上進, 只求中出

望住都好失望好傷心
如果香港真係咁不幸
發生類似新疆既自殺式襲擊
外資同美帝會點?

你用新彊同香港既國際地位比較?
on9仔有樣睇
東突果種其實係做到野
你見果邊既維穩成本係幾何級咁上就知,側面反映緊東突係到拖支那後腳施得好勁
香港連施支那後腳都做唔到
肯做到韓農規模已經大壓力好多

佢唔係叫人唔做
事實上係已經遲緊
咁應該既做法就係追返上去
但老實講
宜家唔好話追上去啦
仲倒退埋
無野講啦
咩都唔出
咁同焦土無咩分別
使咩咁早灰
一切都是剛剛開始
去高級公務局宿舍慢慢玩
邊個教你同水炮車對撞
又係堆幾多人上街論,又幾多人上街都無撚用啦,之後你泛民敢做乜呀,上次夠話有十三萬人政府就有壓力,但共匪之後唔蘇你繼續推,你班泛民咪又係鳩叫無恥,共匪無恥就唔係今日既事,鬧完佢不痕不痛無損失就讓人過惡法,你班人叫人出嚟橕你,你都要被人知你班議員敢做乜行動去反去阻個惡法過而叫人出嚟支持,動不動就叫人出嚟表態之後做泛民布景板
睇形勢等唔到71,
64前後可能已經要晒冷
睇到呢個只係識得不斷做白痴行為、散播垃圾價值觀嘅政府以及主流社會,我真係好憤怒亦好哀痛。

每當我諗起先前為呢個垃圾臭港而付出咗寶貴性命嘅學生、小朋友、年青人、中老年人嗰陣,我真係好想打爆晒個仆街政府同埋垃圾主流社會!更加想呢個城市受吓「教訓」!
記住,泛民嘅身份認同係中國人
https://lih.kg/1155298

西環尋日吹雞後,今日開始突然有大量焦土派五毛出動想轉黎視線,大家睇路
溝到咁淡,加上近年白色恐佈,都幾難再有50萬人一齊出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞