[長文]以目前情況睇,除非黎多次50萬人上街,否則香港避唔避得過依劫只可以睇下班商家佬跪唔跪低

427 回覆
2055 Like 34 Dislike
心痛……但仍會留守到最後

咁玩法,本港西方宗教嘅相關人士都會受牽連
因為你身邊啲朋友係支種 新移民囉
同我哋唔同
佢哋從來都無當過香港係屋企
攞完資源就會拍拍蘿友就走
有志既巴打不如加入本土派/獨派組織,唔只上街仲合作做其他野
至少人多企出嚟 航拍機影落嚟人頭湧湧
唔會有人信警察講得兩萬
你諗多左,美國精甩尾點會駐軍喺香港
台灣保護法都唔包金馬啦

仲有,駐軍係易請難送,係一世抬唔起頭做人,亦都唔包保生活得好,你睇美佔沖繩時期美國點對沖繩就知,唔係沖繩人勇武反對? 美國分分鐘而家都仲管緊沖繩
支持通過

利申:窮撚
500萬都冇用啦
只有寄望美國出手,香港民意對中共根本毫無意義
我欣賞連登仔一齊齊心反抗政府,但我發覺有啲連登仔係連基本國際sense同政治sense都冇,開口埋口講美軍來了我帶路,講到美國駐軍香港就最開心咁,講駐軍唔好既說話就比人負皮但冇解釋

講個啲人其實有冇諗過駐軍既後遺症,知唔知香港97年開始就比人非軍事化左,一個非軍事化既地方就更難保證自己既主權,唔通你想將香港既主權同軍事權由一個國家交比另一個國家而唔係自己主導?

呢個世界講利益,人地有咩利益要幫你打仗先,就算今日幫你打,聽日都可以撤軍撤支援,如果唔係國民黨都唔洗退守台灣、南越都唔會收皮啦
嚟啦 嚟緊畢業 大把時間去
香港冇自己軍隊 反抗唔到 覺唔覺我地愈嚟愈似64果班有心反共嘅學生同後生仔 最後落得血洗禮賓府嘅下場
真心笑左
不如你問下連登仔
如果有得脱離中共管治
佢地肯唔肯做美帝隻狗?

有得搵美帝做防務,含撚含到啪啪聲啦,後遺症

獨立從來唔係唯一選項
如果當年雨革同魚革開左第一槍,流左第一滴血,情況會唔同晒

魚革人數太少,注定失敗
仲有黎得太遲,三權早已合作
早十年有韓農個種規模既示威就話姐
市民覺醒得太遲,中共唔會慢慢等你
就算幾多人上街都唔會有太大作用
上次政府先講完人數不是重點
唯有希望美國做到野
所以唔想生小朋友要佢受苦
就算你屋企把關好
但學校朋友成個環境都變支那化
你個仔返學俾人批鬥唔講支語唔愛國
返嚟喊住問daddy 我有咩錯
正如前面有講嘅有影響力根本就唔係做奴隸就普通市民
有影響力嘅係成班上流人士
呢班人對住即將比人斬一頸血都唔出聲唔表態
幾多普通市民上街出幾多力遊幾多次行都不過係個數字

做奴隸嘅原本都唔講乜野政治
亦都冇任何控制權 邊個統治近乎係無分別
可以睇下呢幾年都已經係政府話乜就乜 推乜就乜
已經同中共冇分別 中共直唔直接管轄都只不過係個名
警方表示 高峰時得萬幾人
我覺得通過咗香港唔會仲有咁多年命

搞得移民都要兩三年 唉 好大機會趕唔切
支持通過
支乎再聚
你assume 咗呢50萬人會同你一切衝係錯的
當中有幾多係typical泛民支持者
唔係 係因為港疆台嘅人唔聽自己話 驚會威脅自己管治 所以先要搞死我哋
人地水炮車都買埋 你出50個
777立即有機試車 打機咁打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞