[長文]以目前情況睇,除非黎多次50萬人上街,否則香港避唔避得過依劫只可以睇下班商家佬跪唔跪低

427 回覆
2055 Like 34 Dislike
agger
講得啱呀
機會到唔把握,仲要幫倒忙
而家呻吟又有乜用
完全唔慶幸自己出生係依個年代
如果再早多十年出世儲夠錢走都算
依家睇住香港沉淪但自己係慘受其害一d都唔係滋味
一曰冇武力對抗,咩都假
就算係武力對抗都唔係話win緊,只係有一線希望
2047年,即係28年後,香港就要回歸了。
今晚你同老婆交媾,生個小朋友,喺佢大學畢業幾年之後,就要回歸了。

97年嗰次係假回歸,今次係真回歸
97年中共勢弱,無全盤把握控制香港人,姑且饒你50年命
今日中共勢強,連美國都敢挑戰,怕你個小香港?

就算俾你擋到送中條例,得十年八載安穩,到2047年一樣係一國一制

你開幅中國地圖睇吓,中國有幾多個自治區?
廣西、新疆、西藏等等都係叫自治區。你會覺得廣西唔係中國一部分咩?
延邊北韓邊境叫朝鮮族自治州,你又覺得佢同吉林省其他部分有分別咩?

就算就算中共俾足面你,叫你香港人做香港族,到2047年,佢都係整個香港族自治區俾你打吓飛機㗎咋。

再再再放眼世界。呢十年嚟中國透過銀彈戰略喺全球部署咗幾多嘢?睇吓斯里蘭卡,夠係獨立國家,咁又點,都係要割咗個港口俾中國,為期99年。連第二個國家都侵略到,你話中共仲會唔會俾你香港人思變?

怪,就只怪香港經濟影響力大不如前。呢個世界好公道,邊個有錢邊個話事。香港人均GDP係高,但而家只係佔全中國3%。97年嘅時候佔兩成。97年唔講獨立,今日講獨立?

即係咁。你搵50k、做經理嗰時唔攞頭家嘅主導權,有錢俾晒老婆儲+使。到臨老,做保安,搵得一萬幾千,先同老婆講頭家係你話事,你老婆睬唔睬你?
好多人都無視咗,2047係會真正回歸哩點
不過都正常嘅,到時大家都老
而家有心有力反共嘅,大多都係70-90後。00,10後唔好話而家,長大咗仲有強烈反中意識嘅唔會多,之後嘅更加會愛國
最後就哩三十年飲過英國奶水嘅會出嚟反抗,一係就移民走。之前嘅老到死,之後嘅由細講普通話大,玩抖音王者。無人再屌人老母,但會草人媽同幹爆人娘
7-90後,後生嗰陣就俾老野屌搞搞震,廢青黃絲亂港
到有一日老咗,到時後生嗰班英國國旗都未見過,飲中國奶水大嘅就會話我地食古不化,漢奸之類
個大勢係咁,你支共倒台都無撚用
其實90後真係最後一批感受過以前so call舊香港美好嘅人,但講緊佢地都已經二,三十歲,都開始無心無力,為現實低頭

一諗起好多老師話宜家好多小學生已經用普通話溝通,睇大陸劇,上深圳蒲,我相信唔洗2047,香港已經同大陸無縫接軌

心都痛埋,唔知由幾時開始啲細路都唔再講廣東話。。。
睇左咁多文 老實講 一定會通過架啦
差左早定遲姐 呢家拖住時間
777明顯想搞死香港 阻止唔到
加上大劉都走 可想而知 有錢佬都驚 普通市民可以點
其實連登一早好多移民post 好多人都想走
只係我地唔知 香港呢幾年變成點 大家都知
蝗已入血香港 香港人自求多福
有能力好快啲走 唔好留戀 走左就唔會想再返嚟
無能力一係等死 一係靠共
香港人真係越來越少 去其他國家再聚

希望大家有後路啦 珍重呀
咪天真la, 50萬人上街都唔會理你
都打定輸數應該都會同香港一齊死ga la
大陸而家係要殺雞取卵,佢地要嘅係香港班有錢佬D錢,美帝取消關係法對維尼熊都唔緊要,係班想洗錢走資嘅官仆街之嘛,反正維尼無得走,最緊要係將班有錢佬D外匯收歸國庫.50萬人上街都唔會有用的,50萬人暴動就可能有用.
呢次其實死硬, 777真係衰過689,呢條例一過, 香港人無論有錢無錢都好大鑊.
強烈要求呢篇野要pin置頂
一定揀走佬啦,晒錢喺度搏不如投資國際

突然覺得支車公籤真係幾靈
而家搞成咁,熱狗果班焦土撚,唔係樂見其成咩
一百萬都無用, 政府公佈得幾萬, 仲有藍絲話得幾十萬, 即係唔出黎嗰啲都係反對既...
其實呢..2014年七一遊行已經試過51萬人上街,而之後雨革係過100萬人參加過...樓主係咪由03年坐到近排先出嚟
都唔得啦,當年豉油黨有8席,全部反對加埋飯民嘅話,特衰正苦想硬過係唔得,所以先放棄咋!
今時唔同往日,豉油黨依家剩返4席,土共反而多咗幾席,所以特衰正苦係可以硬過㗎!
幾多人上街都冇用 今時唔同往日
而家係支那垂簾聽政 認真香港做咩都冇用
支持立即通過 一齊做中國人
特首要企硬呀
而家年代移民已經難過10年前好多
再次呼籲 呢排要留意事態發展 隨時準備出嚟
有班mk 仔去左澳州working holiday 賴死唔走都幾好野
商家佬既最後武器就係炒幾萬人
全港廿個富貴炒50萬人~開記招之後話真係過左就炒多一百萬人
然後矛頭直指中共修例 要縮生意
如果連咁都驚人秋後算帳
咁真係唔死都冇用 抵你俾人同 condom 用
小小諗法
傳銷/層壓式概念用落遊行身上
每個人叫3個人黎一齊去遊行
去到第12層已經有50萬人
其實要50萬人出黎無想像中咁難
你都可以去日本working holiday 轉日本護照
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞