[長文]以目前情況睇,除非黎多次50萬人上街,否則香港避唔避得過依劫只可以睇下班商家佬跪唔跪低

427 回覆
2055 Like 34 Dislike
如果只係及時行樂,咁就真係冇希望啦,反而更加應該諗下點樣先可以推翻到條條例/個政府,就算希望微,唔代表應該放棄
避得一時唔避得一世
你2046最終難逃
蟻民都有得炒

入場費幾多
唔願意付出

所以要焦土燒香港人先
依家太遲啦
你唔好講10年前有得炒
Trade war下呢d城會變返90年代時既樣
未去到吞錢,商家唔會郁手,就算吞埋錢,最多只係撒資
做得大財團有人脈有料收,要出手一早出
唔會等到以家連政府都放風講明唔撒
大劉頂到以家先散集團算遲
睇返李嘉X 13年已賣集團,個陣靜過蚊,股市無太大影響
樓市趺香港人負資產,中共都無影響
本來佢地就係官官相護,幫手拱高樓價,揸壓香港人錢
死咗人錢仲係到,樓又空咗,對佢地仲好
港人持有大量儲蓄樓價都唔會大趺,極趺啲人都會執雞,樓價又提高返
仲未講去到49年正式 名義變香港市後會更直接由班生蓄統治會點

講就係咁講,但都會去
如有任何方法令香港唔再屬中國管轄先有機會變返97前
樓價低物價低,個個都可以安居樂業既日子
呢個post好多人散播消極主義
認真講 香港阻唔到中共入侵架啦
阻得一次 下次又推第二樣野出黎
走得好走
散播消極主義客觀就係令香港人更加抗拒/逃避政治 本來贏都變輸
守護香港
做咩事無啦啦咁灰
有無50 人都成問題
一切都是剛剛開始
推西咩,支共強大到認為可以同美帝一戰呀,都係等美帝打救。
用完即棄啦
邊個唔俾你去衝?
和平理性非暴力呀
其實之前仲有個非粗口,粗口都唔比講
宜家無所謂啦
靠外國就最on9 畀吓壓力都ok 但外國又點會無條件幫香港吖 又冇利益

香港都係靠香港人自己捍衛
幫手推置頂
唔洗坦克,5 支槍都夠 殺50 萬隻羊羊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞