hi 淡友(683)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
因為1.25 係plus 500.
No HKEX.
普遍證券行用SPTRADER 期結指用港交所
一點10 蚊

同埋券商會宣傳牛熊..
本又細啲
咪多老散玩
IG 個數跟指數,唔識睇
28003 r咁快已經執七十格~
28084 平左佢算啦..
1130 後多數磨
手快有手慢無喇
明白,就係要入場先感受到自己心態上變化
入唔到呀屌 都唔比人玩嘅
模擬倉冇用架..
贏左只會心雄
一到真TRADE 係咁溝大期
熄燈
下?
我暫時練緊trading. 所以開左plus 500 玩0.025 張大期
1 點1.25
真係想試玩期可以開黎玩下…

TRADE 到熟先好返SPTRADER
一點十蚊…
輸幾下你就會淆
如果1點1.25好似仲少過牛熊?我宜家玩1格100蚊 1格差唔多10點 係咪都1點10蚊?

利申 咩都唔識9up
牛熊??
一張細期=10手牛熊
1點100 = 2 張大期
既然玩法差唔多又唔使打靶 又差唔多點數 點解仲咁多人玩牛熊?

賭仔性格
期係幾萬賭幾千
牛熊就幾千賭幾千
頭先熄左燈
+-0
0.036又入左 心諗 不如岩岩唔好放
見期權計埋期權金100點利潤好似唔夠打和
距離打靶800點左右嘅牛升50點都有5%利潤
所以我感覺上細期同離800點打靶嘅牛好似抵玩少少
如果每次目標唔多過百幾點
如果日日橫行市就好
又未試過模擬,因為自己諗個模擬係無現況嗰種投入感,同打機玩到game over咁啫

所以自己用小本去入場試買與賣,操作下個程序好過齋睇唔郁

心動不如行動
一日來回200點都唔係難事 估中咪走 唔中咪坐到上翻 係咪都係咁玩
所以1.25 一點真係好撚好用之前炒細期十蚊一點..
而家真係完全冇壓力
落返27980啦你老母
唉屌 泰式辣醬都要加1蚊 要賺多幾格先夠食m記
280我都收貨
下月又食300點?
係囉, 一齊玩期
期好似難捉d喎
見期權計埋期權金100點利潤好似唔夠打和
距離打靶800點左右嘅牛升50點都有5%利潤
所以我感覺上細期同離800點打靶嘅牛好似抵玩少少
如果每次目標唔多過百幾點

future 同option 兩樣野
權係再難玩好多,好多數要計,有時間值,有引伸波幅,雖然呢d 先係最好賺既位,但唔識就會唔知發生乜事
初學玩住期指先,1點10蚊就係咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞