學生時期成日食!盤點7間已結業的餐廳!!!!!!!!!!!!

266 回覆
33 Like 365 Dislike
全部狗飯
目黑壽司都冇

慈雲山店好似有幾張櫈
要爬入去先坐到
明明有咁多真係已結業
農場餐廳
哈迪斯

不過莫講話00後, 應該連90後半都唔識

以前幼稚園嗰陣成日去哈迪斯食薯蓉未記楚味道就結咗業
明明有咁多真係已結業
農場餐廳
哈迪斯

以前幼稚園嗰陣成日去哈迪斯食薯蓉未記楚味道就結咗業

仲有Wendy’s
蕉葉咖喱屋
椰林閣
3x食西餐有湯有面包
食開屎?
明明有咁多真係已結業
農場餐廳
哈迪斯

東東雲吞麵呢?
明明有咁多真係已結業
農場餐廳
哈迪斯

東東雲吞麵呢?

正想講東東
農場餐廳都冇

農場餐廳,由陳興濤及其他股東於1987年合資75萬港元創辦,首家分店設於中環威靈頓街。......1999年,其位於油麻地普慶廣場的分店拖欠超過100萬港元租金,被業主鷹君集團入稟高等法院申請將其清盤,並申請陳興濤個人破產。農場餐廳被法庭於2001年3月頒令清盤。......陳興濤在2005年獲法庭解除破產令後,計劃東山再起,重新創辦農場餐廳[3]。2008年春,他已經在上水石湖墟市政大樓街市熟食中心重新開業,店名農家意粉,亦於2008年9月在葵涌廣場開設第二間分店。......陳興濤表示,他與數名舊同學已決意在禁任董事限期屆滿(2009年8月)後,在灣仔鬧市開設「農家意粉」,等到餐廳賺的錢可以還清舊債時,才會重新起用以前「農場餐廳」的名字。......六年蝕過千萬元,四間分店已先後結束營業,上水的最後一間分店,亦於2015年1月7日結束營業,陳興濤揚言半年後籌措三百萬元,再捲土重來。 2015年7月,他於深水埗九江街開設「農家意粉農家妹」餐廳。
以下為農家意粉農家妹在openrice的食評

農家意粉以前中學成日食
荃灣撚識唔識以前力生稻草人?

深井撚日日都要經力生搭234a 細個覺得個商場真係好詭異
講連鎖又執咗嘅仲有大把: 大滿貫、大班粥、東東雲吞麵,Burger King (開完又執,執完前幾年又開,點知最終都係執)
無哈迪斯,馬里奧,築地gindaco 無撚嘢嘛?

Gindako太古apita不嬲仲係喥
好似呢期又開咗多一間分店
明明有咁多真係已結業
農場餐廳
哈迪斯

on9
分分鐘00後都食過
印象中05年都仲未執
馬里奧?
牛車水?五十嵐?

梨木樹間五十嵐岩岩執埋

葵涌邨嗰間執咗未?

拆咗
好多都係垃圾抵執
梨木樹間五十嵐岩岩執埋

葵涌邨嗰間執咗未?

拆咗

新果間好撚貴
對我嚟講,最懷念係椰林閣同埋大滿貫
Wendy’s都冇人提

以前放學成日去銅鑼灣果間 Wendy's
明明有咁多真係已結業
農場餐廳
哈迪斯

哈迪斯
荃灣撚識唔識以前力生稻草人?

食過 明明晚晚爆都唔明點解執
哈迪斯先好食
咩野味千拉麵執柒咗佢啦
熱帶雨林餐廳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞