依家啲DSE雞真係好有自信

339 回覆
1124 Like 16 Dislike
係咪真係會有人幫襯架

不慨係史上最偉大科學家
真係比佢講中
仲要果個年代電腦都未有
講真我以前完左dse都有做d幫小學生補習既part time 但係佢地教高中會唔會快左啲

升到上大學之後 我都淨係夠膽幫人補我dse攞星嗰幾科 D學生叫我補埋其他我都驚誤人子弟
講真我以前完左dse都有做d幫小學生補習既part time 但係佢地教高中會唔會快左啲

升到上大學之後 我都淨係夠膽幫人補我dse攞星嗰幾科 D學生叫我補埋其他我都驚誤人子弟

呢家啲人搵錢貪快貪多
而且教高中唔使教埋仔
我放完榜個陣
以為自己Chen bio5* 都唔夠班教人
點知我個friend拎4拎5已經一對幾咁私補
我maths5**都唔敢幫人補
因為識做唔識教
教教下會燥底

好多教畜都唔係成績top果d出身
有三個fd 都係asso 上濕鳩degree 再讀iedu 做教畜

用下個腦都知成績top已經做咗醫生律師啦
教蓄咁低人工點做呀
你拎到30分會唔會教書?
我放完榜個陣
因為識做唔識教
教教下會燥底

有三個fd 都係asso 上濕鳩degree 再讀iedu 做教畜

自古以嚟 做老師都係科舉落第者做

呢家啲人搵錢貪快貪多
而且教高中唔使教埋仔

你話屋企附近補高中/幫親戚個仔 嗰d我都明
但係而家開online class仲要催人入數
真係好痴線
唔知以為佢係d咩補習名師
我放完榜個陣
因為識做唔識教
教教下會燥底

用下個腦都知成績top已經做咗醫生律師啦
教蓄咁低人工點做呀
你拎到30分會唔會教書?

文科會

呢家啲人搵錢貪快貪多
而且教高中唔使教埋仔

你話屋企附近補高中/幫親戚個仔 嗰d我都明
但係而家開online class仲要催人入數
真係好痴線
唔知以為佢係d咩補習名師

見啲補習老師補到發達自然都會有發達夢

14年個陣咪有個鴨仔聲又係咁之餘 連網站都有
我放完榜個陣
因為識做唔識教
教教下會燥底

宜家edu出嚟最多咪做ta中學嘅話
dse雞成績都未出 就用predict分r學生

讀咗三年大學 我都未敢幫人補
因為唔識教 費事呃咗人地老母俾佢既補習費

利申dse分同佢地predict既分差唔多
我放完榜個陣
因為識做唔識教
教教下會燥底

要睇佢有無特色啦
之前我母校因為有一位教數初中數同另一位art退休

咁岩呢位老師佢major VA minor maths(edu)頂晒

要睇佢有無特色啦

咁岩呢位老師佢major VA minor maths(edu)頂晒

咁撚好彩

要睇佢有無特色啦

咁撚好彩

我諗佢真係好好運
我人生5**, 有冇人想試堂?
個個都咁勁,仲洗咩返學,炒哂啲老師

老師不嬲冇用
勁既個個自修
廢既搵補習教考試

老師係FOR潛移默化灌輸知識ONLY 危急關頭根本冇用

危急關頭邊個都救你唔到啦師兄
其實有咩問題
就算你話校內唔準,認真做歷屆既mock 再睇返curve都預計到自己大概咩grade
而且名校成績表都有一定參考價值
我間學校年年都請全級頭幾返黎教輔導班

做哂 pastpaper predict 到自己咩grade 係一回事,考完 DSE 就話自己有能力出 mock 再用黎 predict 人地咩grade 係另一回事
放榜潮文
惗起自己考完dse都試過
但係係收50蚊一個鐘
補三個鐘收兩個鐘錢
出成績真係有五星星
不過最後都自知自己係有語癌
唔想害人就冇再教
然後同啲學生講可以俾佢免費問我問題
最後我真係keep住答
蝕底到
但而家班教大仔都係得果廿分就為人師表
本人English 2012 Level U
預計自己2019年 拎 5**
有意留TG $200/1hr

想補,求收生
會科水個啲老豆老母就真係豬兜predict我實話自己係狀元,仲咁𢦀鳩話得條5咩
本人傳統勁旅名校高雷畢業
可教dse 英文
師資優良
可留tg 交流
本人傳統勁旅名校高雷畢業
可教dse 英文
師資優良
可留tg 交流

教埋武術ok?
有咩問題
佢都講到明係predict, 有人補既,邊吹得佢漲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞