讓左個跛女人上車,但我後悔了。

208 回覆
2053 Like 36 Dislike
少年,你既出發點其實好好...我明白當你無條件為對方付出(但你有犧牲),但對方無動於衷時,感覺係會唔創服既原因,因為我地都曾經後生過、經歷過...

但或者咁講,我地做事既理由,應該純係因為「見到唔舒服,感覺唔爽,所以就去做lor」...

我地「幫一個人,係為自己」

當你去到依個心態時,整個人,就會瀟灑起來
幫人求回報嗰啲一定係讀書小/冇愛心既人
幫人就幫人 做義工冇錢收/啲人唔同你講聲多謝係咪就唔做?係呢個post睇得出大部分連登仔咩質素

利申 係街邊見到啲冇家可歸既呀伯呀婆會買個包/枝水比佢地 但從來都唔會理佢地講唔講多謝之類既說話 為左一句呢啲說話先幫人既話我勸你都係慳返同埋搬返上大陸住
有時真係好撚唏噓,幫完人但無人會唔該你
但就係忍唔住繼續幫
有次遮左個大肚婆去地鐵站佢係咁唔該我,行緊嘅時候又問會唔會阻住我,覺得呢啲已經夠
希望香港多啲好人之餘,希望大家識得唔該人
到底有雞定有蛋先?係因為佢哋遭受過歧視先變成咁定還是佢哋本身就係咁?
輪椅人同跛人成日都覺得要老馮讓佢地,唔該都唔會講句
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞