讓左個跛女人上車,但我後悔了。

208 回覆
2053 Like 36 Dislike
嗰個女人:「畀個柒男人讓咗我先上車,但我好後悔,佢唔該都冇聲,仲上網噏一大餐。」
收皮啦你地乜撚野拖恩莫望報,睇見都起雞皮,拎依句做藉口,就可以忽略人地對你既恩惠,唔洗講任何野

究竟你地大陸出黎冇耐定係冇家教,講句唔該都唔識
傻撚毒,幾十歲人咁都唔撚明?
雖然我小搭,但我都遇過,前面等人/ 想坐單位 唔上著,叫後面上先。
咁又要同隊友講唔該你丫,讓我上先?

唔好玩啦,人地Q知你讓佢咩。。。。
有時啲人你讓佢 佢會覺得你睇佢唔撚起
香港人就係咁撚戇鳩
知恩莫望報
咁大方 不如嚟幫我做家務啦
樓主點解唔幫佢比埋錢, 好無禮貌
啱呀,所以要當佢正常人。唔使理佢
叫雞要帶套
支那人就係咁創造出黎
你可能搞錯小小野,一個人對其他人施恩,做果下決定權係果個人到。佢可以唔做,但係做左就唔好再諗然後。如果你兩隻手癈左,我見你咁慘幫你洗碗,就算你唔感恩,因為係我選擇早所以亦都無問題。

如果你真係兩隻手癈左,上黎連登叫人幫手我諗點都會有人幫。不如你快 D 自廢雙手試試效果?
好呀 地址
兒登真係兒登
由細到大屋企長輩教落做人一定要有禮貌
人地又唔係開緊工 你又唔係佢老闆
人地冇欠你啲乜話一定要幫你

其實同人講一句唔該有幾難
講左又對得住人地既幫忙 人地又開心
通常都會讓打尖呀婆
我等得,呀婆你唔等得,你先啦,個頭近
睇住呀婆咀藐藐個嬲樣,就覺得等多幾分鐘都冇乜所謂
不著相報施
乜鬼施恩莫望報
唔該多謝係禮貌黎㗎
乜呢家小學唔教呢啲㗎啦
根本唔應該讓
經常返屋企㩒大堂密碼,仲要拎住重野,啲人老撚馮企喺你後面望住你㩒,再開撚埋門比佢,真係屌佢老母
遇到呢啲撚屌,我開門只會啱啱夠我自己過,條撚屌都要開門過,撓起雙手丫喇,屌你老味
我棟樓有個窮廢老 每次人地幫佢推門
佢挺胸雙手放後面即刻成個大爺咁既樣 望都唔望人一眼
覺得有人幫自己推門好威咁既樣

有次見到佢咁即刻放手 佢比度門打到即刻怒睥我 笑撚死

其實好多中國人都係:
有人幫我/讓我=一定因爲我係大爺,我好威
外國人:
有人幫我=感謝
支那小學唔會教
坐輪椅既都唔應該讓 尤其電動輪椅

幾次轉過頭見到佢原來識行 正仆街

見過有個呃份殘金裝傷間屋 但出入可以用腳行
人地心諗 洗咩你可憐?
可能上到車佢行得快過你
有次𨋢門就黎閂哂
見一家三口推住BB車就特登㩒返開
結果都係唔該都無句好理所當然就入咗黎
望真啲應該係蝗
(雖然都有好多呢啲香港人)
你試下上地鐵時見到有位丫, 平時梅下梅下果d阿婆果幾米隨時快撚過保持丫
仲要即刻用手推開你 霸左身位先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞